Habilitering & Hälsa, Habilitering Hisingen barn och ungdom

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Habilitering är specialiserad hälso- och sjukvård för barn och ungdomar som har autism, intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning eller förvärvad hjärnskada. Vi ger hälsofrämjande och behandlande insatser utifrån varje individs unika behov och förutsättningar, och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling.

Beskrivning
Är du utbildad medicinsk sekreterare, gärna med några års erfarenhet och söker nya uppdrag med varierande arbetsuppgifter?

Är du, förutom kunnig och kompetent medicinsk sekreterare, även bra på att samarbeta, ta ansvar och är initiativrik?

Uppskattar du en arbetsdag med olika slags sociala kontakter med patienter och deras vårdnadshavare, mottagningens behandlare och andra både interna och externa kontakter?

Har du goda datorkunskaper och möjligen erfarenhet av att arbeta i AsynjaVisph?

Då har vi en tjänst för dig att söka på Habilitering barn och ungdom Hisingen. Tjänsten avser en tillsvidareanställning med en valbar tjänstgöringsgrad på 50-100%, eventuellt kan det bli aktuellt att arbeta på mer än en mottagning i Göteborgsområdet. Det finns goda förbindelser med kollektivtrafiken. Välkommen att söka! 

Arbetsuppgifter
Som medicinsk sekreterare är du en viktig tillgång för vår verksamhet. Du ingår i ett administrativt arbetslag om sju medicinska sekreterare och fyra assistenter. Administrationen bistår mottagningens behandlande professioner med varierande slag av administrativt stöd.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

 • Vårddokumentation i AsynjaVisph
 • Dokumentation av dikterade läkarnotat
 • Bokning samt av- och ombokning av patientbesök
 • Hantera ärenden i 1177
 • Hantering av inkommande remisser
 • Posthantering
 • Hantera kallelselistor
 • Ta emot inkommande telefonsamtal
 • Boka tolk
 • Bokning av bilar och lokaler
 • Arbete i reception
 • Vara support till våra behandlare
 • Taligenkänning

Vi arbetar med digital diktering och arbetar regionsövergripande med diktatskrivande.  Vidare finns det olika administrativa roller inom verksamheten som till exempel LITA (lokalt IT-ansvar) och LOKA (lokalt lokalansvar) som du kan ha delansvar i.

Kvalifikationer
Du ska ha utbildning i vårddokumentation och KY/YH-utbildning eller motsvarande högskoleutbildning för medicinska sekreterare. Du ska ha goda kunskaper gällande IT-kunskaper samt kunskap i Office365. Har du erfarenhet av AsynjaVisph är det meriterande. Eftersom tjänsten innebär att du har kontakt med många personer dagligen förutsätter vi att du är serviceinriktad och har en god social förmåga. Du är bra på att samarbeta med andra men är också trygg i att arbeta självständigt. Du behöver också kunna ha flera pågående arbetsuppgifter igång samtidigt.
Vi ser gärna att du har förmågan att ta initiativ och kan involvera andra, samt är strukturerad och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Önskvärt att du kan kommunicera på engelska då vi har många utländska patienter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Rekryteringen sker löpande och du kan bli kontaktad innan ansökningstiden har gått ut. Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.
Du kan läsa mer om Habiliteringen på vår hemsida: http://www.vgregion.se/hoh

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1602
Kontakt
 • Malin Sjölin, 0700-206685
 • Erika Tunstad, med. sekr, 031-7592134
Facklig företrädare
 • Stellan Solgård, Vision, stellan.solgard@vgregion.se
Publicerat 2024-03-28
Sista ansökningsdag 2024-04-25

Tillbaka till lediga jobb