Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 5, Hud- och könssjukvård

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Verksamhet Hud- och könssjukvård är en del av område 5 vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Här omhändertas alla typer av hud- och könssjukdomar där specialistsjukvård behövs. Inom verksamheten bedrivs forskning, utvecklingsprojekt, och undervisning. På kliniken arbetar totalt cirka 35 läkare.

Vad kan vi erbjuda dig?

Som ny chef erbjuder vi ett introduktionspaket med chefsutbildningar, mentorskap och handledning. Du kommer även ha stöd av stabsfunktioner och chefskollegor.

Arbetsuppgifter

Sahlgrenska universitetetssjukhuset, Hud- och könssjukvård söker nu två sektionschefer till verksamheten. Läkargruppen har vuxit de senaste åren, varför vi nu utökar till två sektionschefer istället för en som tidigare.

Som sektionschef på Hud- och könssjukvård är du med och påverkar hur verksamheten utvecklas. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ditt engagemang i ledningsgruppen är en viktig del av uppdraget.

Sektionschef har ett personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för verksamhetens läkare. I uppdraget ingår att leda, planera och utveckla verksamheten utifrån gällande organisatoriska och ekonomiska ramar. Samarbete och kommunikation är viktiga nyckelbegrepp. I uppdraget ingår också klinisk tjänstgöring som läkare.

Tjänsten innebär ett 5-årigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Om dig

Vi söker dig som är specialistläkare i Hud- och könssjukvård. Tidigare chefs-/ledarerfarenhet och dokumenterad forskningsbakgrund är meriterande.

För uppdraget som sektionschef krävs att du är drivande, kommunikativ och har goda ledaregenskaper. Du har ett genuint intresse för verksamhetsutveckling och att leda andra. Du tillvaratar och bidrar till utveckling av medarbetarnas kompetens och främjar ett samarbetsklimat som bygger på öppenhet och delaktighet. Du är bra på att skapa en god arbetsmiljö, ser till helheten och har mod att fatta beslut och verkställa förändringar. Vi arbetar i enlighet med Västra Götalandsregionens chefskriterier och stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Intervjuer är planerade till 4 och 6 april.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1529
Kontakt
  • Helena Gustafsson, Verksamhetschef, 031-3429618
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Susanne Reuterberg, 0761-274544
  • Kommunal, Marianne Karlsson, 0702-596932
  • SACO, Stina Stjernström, 031-3428114
  • Vision, Sonja Oldvén, 070-0822810
Publicerat 2023-02-28
Sista ansökningsdag 2023-04-12

Tillbaka till lediga jobb