Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 5, Hud- och könssjukvård

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Verksamhet Hud- och könssjukvård är en del av område 5 vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Här omhändertas alla typer av hud- och könssjukdomar där specialistsjukvård behövs. Inom verksamheten bedrivs forskning, utvecklingsprojekt, och undervisning. På kliniken arbetar totalt cirka 35 läkare.

Vad kan vi erbjuda dig?

Som ny chef erbjuder vi ett introduktionspaket med chefsutbildningar, mentorskap och handledning. Du kommer även ha stöd av stabsfunktioner och chefskollegor.

Arbetsuppgifter

Sahlgrenska universitetetssjukhuset, Hud- och könssjukvård söker nu två sektionschefer till verksamheten. Läkargruppen har vuxit de senaste åren, varför vi nu utökar till två sektionschefer istället för en som tidigare.

Som sektionschef på Hud- och könssjukvård är du med och påverkar hur verksamheten utvecklas. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ditt engagemang i ledningsgruppen är en viktig del av uppdraget.

Sektionschef har ett personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för verksamhetens läkare. I uppdraget ingår att leda, planera och utveckla verksamheten utifrån gällande organisatoriska och ekonomiska ramar. Samarbete och kommunikation är viktiga nyckelbegrepp. I uppdraget ingår också klinisk tjänstgöring som läkare.

Tjänsten innebär ett 5-årigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Om dig

Vi söker dig som är specialistläkare i Hud- och könssjukvård. Tidigare chefs-/ledarerfarenhet och dokumenterad forskningsbakgrund är meriterande.

För uppdraget som sektionschef krävs att du är drivande, kommunikativ och har goda ledaregenskaper. Du har ett genuint intresse för verksamhetsutveckling och att leda andra. Du tillvaratar och bidrar till utveckling av medarbetarnas kompetens och främjar ett samarbetsklimat som bygger på öppenhet och delaktighet. Du är bra på att skapa en god arbetsmiljö, ser till helheten och har mod att fatta beslut och verkställa förändringar. Vi arbetar i enlighet med Västra Götalandsregionens chefskriterier och stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Intervjuer är planerade till 4 och 6 april.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1529
Kontakt
  • Helena Gustafsson, Verksamhetschef, 031-3429618
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Susanne Reuterberg, 0761-274544
  • Kommunal, Marianne Karlsson, 0702-596932
  • SACO, Stina Stjernström, 031-3428114
  • Vision, Sonja Oldvén, 070-0822810
Publicerat 2023-02-28
Sista ansökningsdag 2023-04-12

Tillbaka till lediga jobb