Kungälvs Sjukhus, Kirurg- och ortopedkliniken

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus – Alingsås lasarett, Angereds Närsjukhus, Frölunda Specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus. Vi ansvarar också för uppbyggnad och drift av Högsbo specialistsjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet. Sjukhusen i väster har en budgetomslutning på cirka 2815 mnkr.

Vill du bli en del av det nya Kungälvs sjukhus – det växande akutsjukhuset som präglas av nära samarbete och där medarbetaren är en del av utvecklingen? Vi har ett personcentrerat förhållningssätt i allt vi gör, där patienten är en aktiv part i teamet och medarbetarna ges en utvecklande och trivsam arbetsmiljö.
Sjukhuset befinner sig i ett spännande utvecklings- och expansionsläge där vi bygger helt nytt för att möta framtidens vårdbehov i moderna lokaler, där alla patienter har eget rum. Vårt mål är att ge högsta kvalitet i omhändertagandet av patienten.

Kungälvs sjukhus är en del av Sjukhusen i väster, en förvaltning inom Västra Götalandsregionen. I förvaltningen ingår också Alingsås lasarett, Angereds Närsjukhus och Frölunda Specialistsjukhus.

Beskrivning

Kirurg- och ortopedkliniken omfattar tre vårdavdelningar, en mottagnings- och dagvårdsenhet samt urologisk och gynekologisk verksamhet. Kliniken handlägger akuta och planerade patienter i öppen- och slutenvård inom kirurgi, urologi och ortopedi, samt öppenvård inom gynekologi. Vi är ca 250 anställda, varav ca 60 läkare inklusive ST och AT. Kliniken har ett stort utbildningsuppdrag omfattande både ST- och AT-läkare. Samtidigt befinner vi oss på kirurgisidan i en generationsväxlingsfas och vi behöver förstärka kompetensen med en överläkare med erfarenhet av bakjourarbete.

Kirurgsektionen disponerar ca 40 vårdplatser. Den planerade verksamheten är inriktad mot allmänkirurgiska tillstånd (endoskopi inkl. ERCP, endokrin halskirurgi, gallkirurgi, ljumsk- och bukväggsbråck, benign och malign kolonkirurgi, benigna anorektala tillstånd, varicerbehandling inkl. RF) som inte kräver handläggning inom regionsjukvård. För närvarande pågår riktade satsningar på bland annat laparoskopisk bråck- och kolonkirurgi samt endovenös varicerbehandling. Vi förväntar genom samverkan med närliggande specialistsjukhus en ökad volym av flera diagnosgrupper. En betydande del av verksamheten är av akut karaktär då Kungälvs sjukhus har en dygnet runt-öppen akutmottagning och utgör traumamottagande sjukhus för närområdet.

Kvalifikationer

Specialist i kirurgi med bakjourskompetens. Endoskopisk och laparoskopisk vana. Handledarutbildning är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Intervjuer kan förekomma löpande under ansökningstiden så ansök redan idag.

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Kungälv
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/3479
Kontakt
  • Helena Edebo, verksamhetschef, 0303-981 53
  • Anna-Karin Forsell, Läkarchef, anna-karin.forsell@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Helena Hellström, Läkarförbundet, 0303-98027
Publicerat 2018-06-04
Sista ansökningsdag 2018-08-12

Wróć do ofert pracy