Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Prövningsenhet barn

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Prövningsenhet barn är landets första och största kliniska forskningsenhet för barn. Enheten har som uppdrag att stötta forskning inom alla verksamheter som behandlar barn lokalt på Drottning Silvias barnsjukhus (DSBS) samt regionalt, nationellt och internationellt.

Vad erbjuder vi dig?

Vi kan erbjuda dig ett spännande och omväxlande arbete i en pediatrisk forskningsnära miljö, där din insats kan möjliggöra tillgången till nya behandlingar. För tillfället genomförs studier av nya läkemedel, det allra senaste inom genterapi samt flertal akademiska samverkansstudier inom Sverige och EU.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du ett ansvar för såväl personal, ekonomi, miljö och arbetsmiljö men du ska även driva och fortsätta att utveckla en pediatrisk forskningsmiljö där fokus är nytänkande och engagemang.

Som enhetschef arbetar du aktivt tillsammans med övriga chefer inom ditt verksamhetsområde, men även med chefer inom alla verksamhetsområden på DSBS. Vi värdesätter vårt teamarbete högt. Du kommer representera enheten i ledningsgruppen på Barncancercentrum.

Du kommer stödja din multidisciplinära personal som jobbar lokalt men även nationellt övergripande, då vi är aktiva i flertal EU-projekt. Du kommer stödja din personal som är delaktig i alla faser av en klinisk prövning, från prövningsdesign och protokoll till kliniska prövningsrapporter.

Du kommer att ha kontakt både med interna och externa samarbetspartners både inom akademin och läkemedelsindustrin.

Om dig

Vi söker dig som har relevant utbildning på universitetsnivå inom vård, medicin eller naturvetenskap. Du ska ha erfarenhet från roller som innefattar ledning och styrning samt medarbetaransvar. Du ska ha flerårig arbetslivserfarenhet inom life science, vana från projektledning samt god vana av att arbeta med regelverk, SOP:ar samt GCP som styr det kliniska prövningsarbetet. Du ska ha även ha lätt att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Följande är meriterande men inget krav:
-Erfarenhet från andra forskningsenhete
-Erfarenhet att hantera stora EU-projekt
-Erfarenhet av att supporta en sponsor i globala kliniska prövningar.
-Erfarenhet av pediatriska kliniska prövningar.
-Erfarenhet från barnområdet.

Vi söker dig som brinner för ledarskap!

Du är en engagerad, handlingskraftig och inspirerande ledare som har förmåga att se helheten. Du kan motivera dina medarbetare och även stödja och coacha dem. Du är lojal mot verksamheten och fattade beslut. Du har ett kommunikativt sätt som gör att du kan förmedla mål, visioner och även omsätta dem till konkreta planer och tankar. Du leder och fördelar arbetet inom ditt ansvarsområde.

Du har en god analytisk förmåga och erfarenhet av strukturerat arbete, såväl självständigt som med kollegor. Du är en utåtriktad och positiv person med starkt driv och uthållighet. Du har en god förmåga att informera och utbilda andra. Du trivs med ständig utveckling och jobba nära verksamheten. Du är flexibel och är bra på att prioritera. Du bidrar till förbättring och utveckling, både i de specifika projekten, interna rutiner och processer.

Vi arbetar med en hög nivå av service till alla våra samarbetspartners och förväntar oss detsamma av dig. Vi är övertygad att både erfarenheter och personligheter är viktiga i ett välfungerande team. Därför kommer dina personliga egenskaper vägas in vid tillsättande av den här tjänsten.   

Vi söker dig som idag jobbar som chef och har en bred erfarenhet av kliniska prövningar. Hör gärna av dig så berättar vi gärna mer.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3914
Kontakt
  • Tina Kjellén, Enhetschef, 0722-032554
Publicerat 2023-05-19
Sista ansökningsdag 2023-06-09

Tillbaka till lediga jobb