Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Prövningsenhet barn

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Prövningsenhet barn är landets första och största kliniska forskningsenhet för barn. Enheten har som uppdrag att stötta forskning inom alla verksamheter som behandlar barn lokalt på Drottning Silvias barnsjukhus (DSBS) samt regionalt, nationellt och internationellt.

Vad erbjuder vi dig?

Vi kan erbjuda dig ett spännande och omväxlande arbete i en pediatrisk forskningsnära miljö, där din insats kan möjliggöra tillgången till nya behandlingar. För tillfället genomförs studier av nya läkemedel, det allra senaste inom genterapi samt flertal akademiska samverkansstudier inom Sverige och EU.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du ett ansvar för såväl personal, ekonomi, miljö och arbetsmiljö men du ska även driva och fortsätta att utveckla en pediatrisk forskningsmiljö där fokus är nytänkande och engagemang.

Som enhetschef arbetar du aktivt tillsammans med övriga chefer inom ditt verksamhetsområde, men även med chefer inom alla verksamhetsområden på DSBS. Vi värdesätter vårt teamarbete högt. Du kommer representera enheten i ledningsgruppen på Barncancercentrum.

Du kommer stödja din multidisciplinära personal som jobbar lokalt men även nationellt övergripande, då vi är aktiva i flertal EU-projekt. Du kommer stödja din personal som är delaktig i alla faser av en klinisk prövning, från prövningsdesign och protokoll till kliniska prövningsrapporter.

Du kommer att ha kontakt både med interna och externa samarbetspartners både inom akademin och läkemedelsindustrin.

Om dig

Vi söker dig som har relevant utbildning på universitetsnivå inom vård, medicin eller naturvetenskap. Du ska ha erfarenhet från roller som innefattar ledning och styrning samt medarbetaransvar. Du ska ha flerårig arbetslivserfarenhet inom life science, vana från projektledning samt god vana av att arbeta med regelverk, SOP:ar samt GCP som styr det kliniska prövningsarbetet. Du ska ha även ha lätt att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Följande är meriterande men inget krav:
-Erfarenhet från andra forskningsenhete
-Erfarenhet att hantera stora EU-projekt
-Erfarenhet av att supporta en sponsor i globala kliniska prövningar.
-Erfarenhet av pediatriska kliniska prövningar.
-Erfarenhet från barnområdet.

Vi söker dig som brinner för ledarskap!

Du är en engagerad, handlingskraftig och inspirerande ledare som har förmåga att se helheten. Du kan motivera dina medarbetare och även stödja och coacha dem. Du är lojal mot verksamheten och fattade beslut. Du har ett kommunikativt sätt som gör att du kan förmedla mål, visioner och även omsätta dem till konkreta planer och tankar. Du leder och fördelar arbetet inom ditt ansvarsområde.

Du har en god analytisk förmåga och erfarenhet av strukturerat arbete, såväl självständigt som med kollegor. Du är en utåtriktad och positiv person med starkt driv och uthållighet. Du har en god förmåga att informera och utbilda andra. Du trivs med ständig utveckling och jobba nära verksamheten. Du är flexibel och är bra på att prioritera. Du bidrar till förbättring och utveckling, både i de specifika projekten, interna rutiner och processer.

Vi arbetar med en hög nivå av service till alla våra samarbetspartners och förväntar oss detsamma av dig. Vi är övertygad att både erfarenheter och personligheter är viktiga i ett välfungerande team. Därför kommer dina personliga egenskaper vägas in vid tillsättande av den här tjänsten.   

Vi söker dig som idag jobbar som chef och har en bred erfarenhet av kliniska prövningar. Hör gärna av dig så berättar vi gärna mer.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3914
Kontakt
  • Tina Kjellén, Enhetschef, 0722-032554
Publicerat 2023-05-19
Sista ansökningsdag 2023-06-09

Tillbaka till lediga jobb