Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Rehabiliteringsmottagning psykos

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Rehabiliteringsmottagning Psykos är en öppenvårdsenhet inom psykosvården som arbetar med rehabilitering för att personer med psykossjukdom ska kunna komma ut i arbetslivet eller i studier. Vi arbetar utifrån metoden IPS, individual placement and support, en evidensbaserad metod som rekommenderas i de nationella riktlinjerna. Arbetet är baserat på ett återhämtningsinriktat arbetssätt och sker i nära samarbete med våra öppenvårdsenheter, arbetsgivare, berörda myndigheter och utbildningsaktörer. I vårt team finns arbetsterapeuter, kuratorer, psykologer, enhetschef och sekreterare.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete som ligger i linje med senaste forskning inom arbetsrehabilitering. Vi är intresserade av forskning inom vårt område och är delaktiga i ett forskningsprojekt om Supported Education.

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut och arbetsspecialist arbetar du tillsammans med patienten för att hitta och behålla ett arbete på den öppna arbetsmarknaden eller hitta lämplig studieform. I ditt uppdrag ingår att kontakta arbetsgivare för patienters räkning och du kommer att vara ett stöd för dem på arbetsplatserna och ha en viktig kontakt med arbetsgivare. Du kommer att ha nära kontakt med patientens case manager och läkare i öppenvården men också med Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och aktuella utbildningsaktörer. Du arbetar självständigt med dina deltagare och det är viktigt att kunna driva processen mot arbete och studier framåt.

Vi har IPS handledning tillsammans i vårt team samt individuellt. Som arbetsterapeut kan det också bli aktuellt att göra konsultinsatser till våra vårdavdelningar i form av aktivitetsutredningar för inneliggande patienter. 

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Det är meriterande att ha arbetat med personer med psykisk ohälsa och att ha utbildning i IPS eller i återhämtningsinriktat arbetssätt. Det är bra om du har kunskaper om regelverk inom Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Det är positivt om du har utbildning i AMPS eller ESI och erfarenhet av att göra aktivitetsutredningar och hålla i patientgrupper. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet 

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2509
Kontakt
  • Enhetschef Birgitta Magnusson, 070-6099375
Facklig företrädare
  • Sveriges Arbetsterapeuter Gunilla Rehn, 073-6601449
Publicerat 2023-03-23
Sista ansökningsdag 2023-04-09

Tillbaka till lediga jobb