Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Rehabiliteringsmottagning psykos

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Rehabiliteringsmottagning Psykos är en öppenvårdsenhet inom psykosvården som arbetar med rehabilitering för att personer med psykossjukdom ska kunna komma ut i arbetslivet eller i studier. Vi arbetar utifrån metoden IPS, individual placement and support, en evidensbaserad metod som rekommenderas i de nationella riktlinjerna. Arbetet är baserat på ett återhämtningsinriktat arbetssätt och sker i nära samarbete med våra öppenvårdsenheter, arbetsgivare, berörda myndigheter och utbildningsaktörer. I vårt team finns arbetsterapeuter, kuratorer, psykologer, enhetschef och sekreterare.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete som ligger i linje med senaste forskning inom arbetsrehabilitering. Vi är intresserade av forskning inom vårt område och är delaktiga i ett forskningsprojekt om Supported Education.

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut och arbetsspecialist arbetar du tillsammans med patienten för att hitta och behålla ett arbete på den öppna arbetsmarknaden eller hitta lämplig studieform. I ditt uppdrag ingår att kontakta arbetsgivare för patienters räkning och du kommer att vara ett stöd för dem på arbetsplatserna och ha en viktig kontakt med arbetsgivare. Du kommer att ha nära kontakt med patientens case manager och läkare i öppenvården men också med Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och aktuella utbildningsaktörer. Du arbetar självständigt med dina deltagare och det är viktigt att kunna driva processen mot arbete och studier framåt.

Vi har IPS handledning tillsammans i vårt team samt individuellt. Som arbetsterapeut kan det också bli aktuellt att göra konsultinsatser till våra vårdavdelningar i form av aktivitetsutredningar för inneliggande patienter. 

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Det är meriterande att ha arbetat med personer med psykisk ohälsa och att ha utbildning i IPS eller i återhämtningsinriktat arbetssätt. Det är bra om du har kunskaper om regelverk inom Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Det är positivt om du har utbildning i AMPS eller ESI och erfarenhet av att göra aktivitetsutredningar och hålla i patientgrupper. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet 

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2509
Kontakt
  • Enhetschef Birgitta Magnusson, 070-6099375
Facklig företrädare
  • Sveriges Arbetsterapeuter Gunilla Rehn, 073-6601449
Publicerat 2023-03-23
Sista ansökningsdag 2023-04-09

返回职位空缺页面