Förvaltningen för kulturutveckling

Alla invånare i Västra Götaland har rätt till ett rikt kulturliv. Det är en central del av Västra Götalands regionens vision Det goda livet. Förvaltningen för kulturutveckling arbetar för att skapa förutsättningar för just det. Vi är landets bredaste regionala kultur- natur- och kulturarvsförvaltning och samlar kompetens inom olika konstformer, natur- och kulturarv, biblioteks- och museiverksamhet. Hos oss arbetar cirka 250 medarbetare, på olika platser i regionen. Vi bildades 1 januari 2020 och är en sammanslagning av de tidigare förvaltningarna Kultur i Väst och Västarvet. Läs mer om oss här: www.vgr.se/kulturutveckling.

Din nya arbetsplats:
Förvaltningen för kulturutveckling är Västra Götalandsregionens förvaltning för kultur, natur- och kulturarv. Vi är en kunskapsorganisation som finns till för regionens kommuner, civilsamhälle, kulturaktörer och andra som verkar inom dessa områden. Vi driver också Göteborgs naturhistoriska museum, Vitlycke museum, Vänersborgs museum, Lödöse museum och besöksmålen Forsviks bruk och Slöjd och byggnadsvård.
Vi samarbetar både regionalt, nationellt och internationellt och en av våra styrkor är att vi kan sammanföra människor och organisationer i nya nätverk och samarbeten.  Förvaltningen för kulturutveckling är nu i en spännande utvecklingsfas där vi arbetar med hur vår nya förvaltning på bästa sätt kan bidra till ett vidgat deltagande i natur- och kulturarvet och kulturlivet i Västra Götaland. Du som medarbetare kommer att spela en viktig roll också i det gemensamma arbetet, och du blir en del av en dynamisk organisation i utveckling.

Hemslöjdskonsulenterna i VGR har som uppgift att tillvarata intresset, kunskapen och främja utövandet av hemslöjd i hela regionen. Hemslöjdskonsulenterna förvaltar och utvecklar det immateriella kulturarvet. Slöjd som pedagogik, näring och levande kultur främjas och förmedlas genom sociala medier, skolan, slöjdklubbar, föreningsliv, utställningar, kurser och projekt i samarbete med många parter. För mer information besök vår hemsida: Slöjd - Förvaltningen för kulturutveckling (vgregion.se)

Hemslöjdenheten leds och samordnas från kontoret i Borås. Konsulenterna har kontor i Borås, Floda (Nääs), Skövde, Fengersfors och Vänersborg men arbetar med tydlig regional inriktning. Vi söker nu en Länshemslöjdskonsulent, för ett vikariat, med ansvarsområde för Sjuhärad. 

Vill du vara med och utveckla en levande kulturform med många spännande utmaningar och möjligheter?

Vi söker dig som är kreativ, har initiativkraft och god organisations- och kommunikationsförmåga. Du har relevant högskoleutbildning, exempelvis kandidatexamen från Ledarskap i slöjd och kulturhantverk, eller motsvarande kompetenser som bedöms likvärdiga.

Du kommer att arbeta med fokus på pågående textila projekt och organisera olika arrangemang inom slöjd. Du ska, i samverkan med andra inom enheten, och andra samarbetspartners arbeta med textilprojekt, t ex projektet 1 kvm lin regionalt och nationellt. I ditt arbete ingår även att stödja utövare och arrangörer genom rådgivning och processtöd. Dessutom kommer du att delta i planeringen och genomförandet av arrangemang som kulturkalas, arrangera workshops m.m. Samt medverka i hemslöjdskonsulenternas externa kommunikation i sociala medier.

Vi söker dig med:

  • Erfarenhet av arrangörskap inom slöjd 
  • Erfarenhet av arbete med kursplanering/workshopplanering
  • Erfarenhet av extern kommunikation och sociala medier
  • God förmåga att arbeta mål- och resultatinriktat
  • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift
  • Normkritiskt tänkande samt kunskap kring tillgänglighet och mångfaldsfrågor

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av utställnings- och bokproduktion

Arbetet som konsulent är både självständigt och i nära samarbete med andra, inom och utanför organisationen. Därför är det viktigt att du trivs med att knyta nya kontakter och har lätt för att samarbeta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetet är förenat med resor därför krävs körkort för tjänsten.

Övrig information

Tjänsten är ett vikariat på 100 % from 2021-08-01 (eller enligt överenskommelse) tom 2022-07-30 med eventuell möjlighet till förlängning. Tjänstgöring på helger och kvällar förekommer.

Vi tillämpar löpande urval och kommer intervjua löpande. Så skicka in din ansökan så snart som möjligt! Var god ange löneanspråk i din ansökan.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-08-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/2213
Kontakt
  • Torbjörn Lindström, enhetschef , 0706 62 68 06
Facklig företrädare
  • Maria Claesson, DIK , 0706 62 68 04
Publicerat 2021-04-07
Sista ansökningsdag 2021-04-23

Terug naar vacatures