Förvaltningen för kulturutveckling

I Västra Götalandsregionens Förvaltning för kulturutveckling samlas kompetens inom olika konstformer, natur- och kulturarv, drift av besöksmål samt kulturella horisontella perspektiv såsom hållbarhet, tillgänglighet och barn och unga. Förvaltningen bildades 1 januari 2020 och är en sammanslagning av de tidigare förvaltningarna Kultur i Väst och Västarvet. Läs mer här: www.vgr.se/kulturutveckling.

Hemslöjdskonsulenterna i VGR har som uppgift att tillvarata intresset, kunskapen och främja utövandet av hemslöjd i hela regionen. Hemslöjdskonsulenterna förvaltar och utvecklar det immateriella kulturarvet. Slöjd som pedagogik, näring och levande kultur främjas och förmedlas genom sociala medier, skolan, slöjdklubbar, föreningsliv, utställningar, kurser och projekt i samarbete med många parter. För mer information besök vår hemsida: Slöjd - Förvaltningen för kulturutveckling (vgregion.se)

Hemslöjdenheten leds och samordnas från kontoret i Borås. Konsulenterna har kontor i Borås, Floda (Nääs), Skövde, Fengersfors och Vänersborg men arbetar med tydlig regional inriktning. Vi söker nu en Länshemslöjdskonsulent, för ett vikariat, med ansvarsområde för Sjuhärad. 

Vill du vara med och utveckla en levande kulturform med många spännande utmaningar och möjligheter?

Vi söker dig som är kreativ, har initiativkraft och god organisations- och kommunikationsförmåga. Du har relevant högskoleutbildning, exempelvis kandidatexamen från Ledarskap i slöjd och kulturhantverk, eller motsvarande kompetenser som bedöms likvärdiga.

Du kommer att arbeta med fokus på pågående textila projekt och organisera olika arrangemang inom slöjd. Du ska, i samverkan med andra inom enheten, och andra samarbetspartners arbeta med textilprojekt, t ex projektet 1 kvm lin regionalt och nationellt. I ditt arbete ingår även att stödja utövare och arrangörer genom rådgivning och processtöd. Dessutom kommer du att delta i planeringen och genomförandet av arrangemang som kulturkalas, arrangera workshops m.m. Samt medverka i hemslöjdskonsulenternas externa kommunikation i sociala medier.

Vi söker dig med:

  • Erfarenhet av arrangörskap inom slöjd 
  • Erfarenhet av arbete med kursplanering/workshopplanering
  • Erfarenhet av extern kommunikation och sociala medier
  • God förmåga att arbeta mål- och resultatinriktat
  • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift
  • Normkritiskt tänkande samt kunskap kring tillgänglighet och mångfaldsfrågor

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av utställnings- och bokproduktion

Arbetet som konsulent är både självständigt och i nära samarbete med andra, inom och utanför organisationen. Därför är det viktigt att du trivs med att knyta nya kontakter och har lätt för att samarbeta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetet är förenat med resor därför krävs körkort för tjänsten.

Övrig information

Tjänsten är ett vikariat på 100 % from 2021-08-01 (eller enligt överenskommelse) tom 2022-07-30 med eventuell möjlighet till förlängning. Tjänstgöring på helger och kvällar förekommer.

Vi tillämpar löpande urval och kommer intervjua löpande. Så skicka in din ansökan så snart som möjligt! Var god ange löneanspråk i din ansökan.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-08-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/2213
Kontakt
  • Torbjörn Lindström, enhetschef , 0706 62 68 06
Facklig företrädare
  • Maria Claesson, DIK , 0706 62 68 04
Publicerat 2021-04-07
Sista ansökningsdag 2021-04-23

Takaisin avoimiin työpaikkoihin