Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Palliativa sektionen

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Palliativa sektionens Palliativa Resursteam har ansvar för patienter i det egna hemmet i behov av specialiserad palliativ vård. Inom sektionen finns också Palliativt Centrum som är vår enhet för utbildning, utveckling och forskning. Sektionen har en konsultverksamhet, läkarinsatser på Göteborgs tre hospice och arbete pågår för att starta dygnetrunt-vård av patienter i hemmet. 

Nu startar ASIH SU!

Vill DU arbeta med specialiserad palliativ vård, ASIH inom Sahlgrenska Universitetssjukhusets regi? Vi utvidgar nu vår verksamhet genom att starta upp ASIH i SU:s regi med dygnetrunt-vård av patienter i hemmet och behöver därför bli fler. Du erbjuds goda utvecklingsmöjligheter. Palliativ Medicin är sedan 2015 en tilläggsspecialitet, studierektor finns på sektionen. 

Arbetsuppgifter

Arbetet är fritt, stimulerande och bedrivs under stort personligt ansvar, samtidigt som kärnan är teamarbete. Teamen består av läkare, sjuksköterska, undersköterska och kurator. Vården ska med lyhördhet och omtanke anpassas efter patientens behov. Grunden är självbestämmande och delaktighet för patient och närstående. För närvarande är vi ett 20-tal specialistläkare med skilda specialiteter som bakgrund. Du ska fungera i teamarbete såväl som i konsultfunktion.

Arbetet innefattar framförallt hemsjukvård men även tjänstgöring inom slutenvård. Handledningsgrupp för läkare finns.

Om dig

Vi söker dig som är specialistutbildad inom en klinisk specialitet alternativt innehar en ST tjänst inom en klinisk specialitet och vill dubbelspecialisera dig i palliativ medicin. Legitimerade läkare kan vara aktuella för vikariat. Du har god förmåga att leda och samarbeta i team liksom att arbeta självständigt och fatta egna beslut. 

Du bör ha körkort. Tjänstgöringsgrad kan diskuteras. Urval sker löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1429
Kontakt
  • Åsa Dahlström Johansson, Studierektor, 076-9469865
  • Marie Svahn, Verksamhetsöverläkare, 072-7420790
  • Tove Eneljung, TF Sektionschef, 076-7841710
  • Hans Gunnarsson, Projektledare ASIH/Sektionschef, 076-7841790
Facklig företrädare
  • SACO Lena Mortensen, 072-2063349
Publicerat 2023-04-11
Sista ansökningsdag 2023-05-25

Tillbaka till lediga jobb