Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Palliativa sektionen

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Palliativa sektionens Palliativa Resursteam har ansvar för patienter i det egna hemmet i behov av specialiserad palliativ vård. Inom sektionen finns också Palliativt Centrum som är vår enhet för utbildning, utveckling och forskning. Sektionen har en konsultverksamhet, läkarinsatser på Göteborgs tre hospice och arbete pågår för att starta dygnetrunt-vård av patienter i hemmet. 

Nu startar ASIH SU!

Vill DU arbeta med specialiserad palliativ vård, ASIH inom Sahlgrenska Universitetssjukhusets regi? Vi utvidgar nu vår verksamhet genom att starta upp ASIH i SU:s regi med dygnetrunt-vård av patienter i hemmet och behöver därför bli fler. Du erbjuds goda utvecklingsmöjligheter. Palliativ Medicin är sedan 2015 en tilläggsspecialitet, studierektor finns på sektionen. 

Arbetsuppgifter

Arbetet är fritt, stimulerande och bedrivs under stort personligt ansvar, samtidigt som kärnan är teamarbete. Teamen består av läkare, sjuksköterska, undersköterska och kurator. Vården ska med lyhördhet och omtanke anpassas efter patientens behov. Grunden är självbestämmande och delaktighet för patient och närstående. För närvarande är vi ett 20-tal specialistläkare med skilda specialiteter som bakgrund. Du ska fungera i teamarbete såväl som i konsultfunktion.

Arbetet innefattar framförallt hemsjukvård men även tjänstgöring inom slutenvård. Handledningsgrupp för läkare finns.

Om dig

Vi söker dig som är specialistutbildad inom en klinisk specialitet alternativt innehar en ST tjänst inom en klinisk specialitet och vill dubbelspecialisera dig i palliativ medicin. Legitimerade läkare kan vara aktuella för vikariat. Du har god förmåga att leda och samarbeta i team liksom att arbeta självständigt och fatta egna beslut. 

Du bör ha körkort. Tjänstgöringsgrad kan diskuteras. Urval sker löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1429
Kontakt
  • Åsa Dahlström Johansson, Studierektor, 076-9469865
  • Marie Svahn, Verksamhetsöverläkare, 072-7420790
  • Tove Eneljung, TF Sektionschef, 076-7841710
  • Hans Gunnarsson, Projektledare ASIH/Sektionschef, 076-7841790
Facklig företrädare
  • SACO Lena Mortensen, 072-2063349
Publicerat 2023-04-11
Sista ansökningsdag 2023-05-25

Tillbaka till lediga jobb