Regionhälsan Utvecklingscentrum för barns psykiska hälsa

Om oss

Vi är en enhet inom Västra Götalandsregionen som arbetar för att främja psykisk hälsa hos barn och unga genom att ansvara för utveckling och implementering av evidensbaserade modeller. Utvecklingscentrum har funnits sedan 2009 och vänder sig till verksamheter i regionen som möter barn, unga och deras föräldrar, såsom barnhälsovård, skolor och socialtjänst. Enheten strävar också efter att tillgängliggöra forskningsbaserad kunskap om barn- och ungas psykiska hälsa för både professionella och allmänheten. Utvecklingscentrum arbetar med att stödja implementering av föräldraskapsstöd och skolomfattande modeller som har sin grund i social inlärningsteori. Dessa handlar i första hand om att ge vuxna i barnets omgivning kunskap och kompetens kring att förebygga ohälsosamma relationsmönster, och att vägleda barn i en positiv riktning. För att metoder ska komma till användning på ett optimalt sätt och med goda resultat, handlar Utvecklingscentrums arbetssätt om att omhänderta hela implementeringsprocessen. Detta innefattar organisations- och ledningsstöd, utbildning och handledning samt systematisk uppföljning.

Vår arbetsmodell utgår således från en bred kunskapsbas som förutom social inlärningsteori, också bygger på ekologisk systemteori, teorier om motivation, förändringsprocesser och implementeringsvetenskap.

På enheten arbetar idag 6 medarbetare med olika grundprofessioner, och vi utökar nu personalstyrkan med en utvecklingsledartjänst.

Om arbetet

Fokus för dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen vara att utbilda och handleda personal i verksamheter som implementerar våra evidensbaserade modeller.

Arbetet innebär också att processleda inom implementeringens olika steg och där utöver även
metodutveckling, föreläsningar, delta i forskningsprojekt samt samverka och nätverka med olika aktörer både regionalt, nationellt och internationellt.

Ditt arbete kommer att bedrivas i nära samarbete med kollegorna på Utvecklingscentrum, men också tillsammans med externa samarbetspartners så som praktiker, chefer och forskare.

Vi har ett flexibelt arbetsupplägg med möjlighet att arbeta både hemifrån och på kontoret.

Om dig

Vi söker dig som har adekvat högskoleutbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med familjer och barn inom socialtjänst, skola eller hälso- och sjukvård.  Det är meriterande om du har handledarutbildning samt att du har drivit implementeringsprocesser och utvecklingsarbete.

Om du är utbildad i eller har kunskap om föräldraskapsstödsmodellen Family Check-up och/eller skolmodellen PALS ses detta som meriterande.

För att trivas i rollen som utvecklingsledare hos oss krävs det att du delar intresset för vårt uppdrag och arbetssätt. Du tycker om och utmanas av förändrings- och utvecklingsarbete där du får använda din initiativkraft och förmåga att se helhet och nya möjligheter. På enheten arbetar vi med flera olika uppdrag samtidigt vilket ställer krav på flexibilitet och förmåga att planera. Du är pedagogisk och skicklig på att i tal och skrift kommunicera och entusiasmera förändring. Du kan skapa förtroende, ta egna initiativ, sätta i gång aktiviteter samt uppnå mål.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2025/871
Kontakt
  • Jenny Benjaminsson Thunberg, Områdeschef, 0705-435580
Facklig företrädare
  • Git Olofsson, Akademikerförbundet SSR, 0722-063558
  • Håkan Åkerström, Vision, 070-7282537
  • Hanna Jorlöv, Vårdförbundet, 0722-026139
Publicerat 2025-02-10
Sista ansökningsdag 2025-03-02
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb