Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU),Onkologi, Avd 54 Onkologi

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem i Västra Götalandsregionen. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av yttersta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av högsta kvalitet.

Om verksamheten

Verksamhet onkologi bedriver högspecialiserad vård inom allmän- och gynekologisk onkologi.

På avdelning 54 vårdas patienter med huvud-halscancer, lungcancer, esofaguscancer, hjärntumör samt neuroendokrina tumörer.

De behandlingar som ges är i huvudsak cytostatikabehandling och strålbehandling. Hos oss behandlas cancerpatienter i olika faser av sitt sjukdomsförlopp.

Vår verksamhet präglas av högt i tak, gemenskap och kompetensutveckling och att alltid ha patientens bästa i fokus. Vi arbetar personcentrerat och ett viktigt mål är att bevara det friska hos våra patienter. Hos oss arbetar sjuksköterskor, undersköterskor och läkare. Knutet till oss finns också bland annat fysioterapeuter, dietister, kuratorer och medicinska sekreterare.  

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder föreläsningar under fredagsfrukost, en årlig utbildningsdag för hela avdelningen, årlig HLR-träning. En gång per termin har sjuksköterskorna på onkologen möjlighet att delta på onkologens sjuksköteskekonferens samt fler utbildningar och föreläsningar som återkommer under året beroende på vad just du är intresserad av.

Som anställd hos oss får du ett cytostatikakörkort efter genomgången cytostatikakurs som du går under arbetstid. Möjlighet att vidareutbilda sig inom onkologisk omvårdnad och att studera vidare till specialistsjuksköterska inom onkologi finns.

Om arbetsuppgifter

På avdelningen vårdas patienter i ett kurativt eller palliativt skede av sin cancersjukdom. Stor vikt läggs vid att ge både patient och närstående god omvårdnad. Sjuksköterskor och undersköterskor arbetar i team med ett gemensamt ansvar för cirka fem patienter under arbetspasset.

Under dagtid finns en samordnare som ansvarar för inkommande samtal, planering kring patienten och mycket annat som underlättar för sjuksköterskan i det dagliga arbetet. Det finns också en receptarie under dagtid som bistår med hjälp av läkemedel och rådgivning.

Vi är en positiv personalgrupp med god sammanhållning som ständigt arbetar för att bibehålla vårt goda arbetsklimat. 

Om dig

Du är prestigelös och frågar när du behöver hjälp eller råd. Du uppskattar det nära mötet med patienten under korta eller långa vårdkontakter.

Du värderar ett gott arbetsklimat och trivs med att arbeta i team såväl som självständigt. Vi vill också att du ska vara intresserad av förbättringsarbete och utvecklingsarbete.  Förmåga till självständighet, flexibilitet samt intresse för att arbeta med människor i utsatta livssituationer.    

Intervjuer kommer påbörjas under pågående annonsering. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 240819 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3509
Kontakt
  • Anna Andersson, vårdenhetschef, 031-3429454
  • Frida Eliasson, vårdenhetschef, 031-3426374
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet Anna Wearnerlund , 031-3421000
Publicerat 2024-08-01
Sista ansökningsdag 2024-08-15

Tillbaka till lediga jobb