Regionhälsan Primärvårdens Dietistenhet Borås

Vi söker en legitimerad dietist på heltid för en tillsvidareanställning. Tjänsten innebär arbete på vårdcentraler i det geografiska området södra Älvsborg/Sjuhärad.

Om oss

Vi är en av Västra Götalandsregionens största dietistenheter, en arbetsgrupp som trivs gott tillsammans och hela tiden arbetar aktivt för att utvecklas som verksamhet och medarbetare.

Dietistenheten arbetar i hela Västra Götaland och erbjuder alla vårdcentraler (offentligt och privat drivna) tillgång till dietist. Vi har kontor på fyra orter; Borås, Göteborg, Skara och Uddevalla med ett arbetslag bestående av 42 dietister och två administratörer. Till dietistenheten kommer patienter i alla åldrar via remiss från läkare eller sjuksköterska på vårdcentral som har behandlingsansvar för bakomliggande sjukdom. Vi ger också insats till gravida på remiss från barnmorska. Prioriterade målgrupper är vuxna personer med nutritionsproblem relaterade till sjukdom, främst undernäring men också personer med till exempel diabetes, övervikt och obesitas, mag- och tarmsjukdomar, samt kvalificerat rådgivande samtal om matvanor till riskgrupper. Högsta prioritet ligger på patienter med nutritionsproblem relaterade till sjukdom, främst svårt sjuka äldre personer med undernäring. Vi samarbetar mycket med kommunal vård- och omsorg.

Om arbetet

Som dietist i Primärvårdens dietistenhet arbetar du enligt nutritionsbehandlingsprocessen, vilket innebär utredning, bedömning, diagnostik och behandling av nutritionsrelaterade problem. I arbetet ingår förskrivning av nutritionsprodukter.

Mycket av arbetet sker via digitala vårdkontakter (telefon och video) från kontoret i Borås. Digital gruppundervisning förekommer. Fysiska mottagningsbesök genomförs på den vårdcentral där patienten är listad, vilket innebär frekventa resor i tjänsten. Hembesök kan förekomma. Du behöver vara fysiskt på kontoret i Borås minst en dag i veckan och på vårdcentraler 1-2 dagar per vecka. Möjlighet finns till arbete hemifrån 1-2 dagar i veckan. Dietistenheten utvecklas ständigt och förbättringsarbete sker hela tiden i samarbete inom gruppen och med andra samarbetspartners.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad dietist och har klinisk erfarenhet av primärvård. Goda kunskaper i svenska språket är ett krav, både i tal och skrift. Då det förekommer resor i tjänsten är B-körkort ett krav.

Du har ett intresse av att arbeta med helheten kring patienten tillsammans med andra yrkeskategorier. Du kommer främst att arbeta tillsammans med läkare, sjuksköterskor och barnmorskor, där du står för nutritionskunskapen. Nutritionsbehandlingen innebär ofta tätt samarbete med kommunal hemsjukvård. Du ska kunna arbeta självständigt med nutritionsutredning, kostbehandling, förskrivning av nutritionsprodukter och rådgivning till patienten och personer kring patienten. I uppdraget ingår konsultation i nutritionsfrågor till vårdpersonal via telefon och epost.

Vi lägger stor vikt vid att du är strukturerad, självständig och flexibel, samt har förmåga att arbeta i team. Arbetet innebär eget ansvar för planering och struktur i arbetsdagen. Du har ett konsultativt och prestigelöst arbetssätt och är serviceinriktad i kontakter med patienter och kollegor. Du deltar i utvecklingsarbete tillsammans med kollegor inom enheten.

Digital teknik för kommunikation används frekvent vid videobesök, vilket innebär att du behöver ha god datorvana.

Villkor

Intervjuer kommer att ske under maj 2024.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 september 2024
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2266
Kontakt
  • Jeanette Rehn, Enhetschef, 0761-187715
Facklig företrädare
  • Birgitta Schöning, Naturvetarna, 0768-873132
Publicerat 2024-05-06
Sista ansökningsdag 2024-05-20

Tillbaka till lediga jobb