Skaraborgs Sjukhus, Rättspsykiatri

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Vill du vara med och göra skillnad på riktigt? Nu har du möjlighet att söka sommarjobb som skötare på Rättspsykiatrin, Skaraborgs Sjukhus Falköping och bidra till bästa möjliga vård för våra patienter.

Är du intresserad av och kan se utmaningen i att arbeta med och planera en långsiktig vård som leder till att patienten kan återgå till ett gott liv i samhället igen? Då kan du vara den vi söker!

Vi är redo, är du?

Rättspsykiatriska enheten har 24 vårdplatser för personer dömda enligt Lagen om Rättspsykiatrisk vård. På vårdavdelningarna arbetar psykiatrisjuksköterskor, sjuksköterskor och skötare. Till verksamheten hör också ett team med psykiater, psykologer, kuratorer, arbetsterapeuter, verkstadsförmän, fritidsledare och sekreterare samt ett utslussningsteam bestående av psykiatrisjuksköterskor och skötare.

Rättspsykiatrin flyttade in i nybyggda lokaler under 2012 och lokalerna är byggda för att vara en god, läkande vårdmiljö för patienten, tillika en trevlig arbetsmiljö för personalen.

Arbetsuppgifter

Som skötare hos oss kommer du att arbeta med rättspsykiatrisk omvårdnad i ett samarbete med kontaktpersoner och övriga team. Du arbetar nära patienten och är med i dennes vardag. Du hjälper och stöttar i många olika situationer, både praktiskt och i samtal. Du har tillgång till regelbunden handledning.

Som skötare hos oss kommer du arbeta med psykiatrisk omvårdnad nära patienten. Inom psykiatrin kommer du möta patienter som lider av olika typer av psykisk ohälsa. I ditt dagliga arbete ingår samtal, omvårdnad och dokumentation.

Som sommarvikarie på Skaraborgs Sjukhus så erbjuds du:

  • Introduktion och stöd i det dagliga arbetet
  • Ett meningsfullt, varierat och roligt arbete
  • Möjlighet att arbeta med specialistsjukvård
  • Möjlighet att skapa nya erfarenheter och knyta kontakter inför ditt framtida yrkesliv


Din profil

Vi söker dig som är utbildad eller är student enligt nedan:

  • undersköterska inom vård- och omsorg, alternativt att du blir klar med din utbildning senast i juni 2024
  • sjuksköterskestudent som avklarat minst tre terminer på sjuksköterskeprogrammet samt genomfört sjukhuspraktik senast juni 2024
  • läkarstudent som avklarat minst sex terminer på läkarprogrammet senast juni 2024

Ett sommarvikariat hos oss ställer krav på att du är ansvarstagande, har en god förmåga att samarbeta med alla yrkeskategorier och har ett fint bemötande mot patienter och deras anhöriga. För att vi ska kunna erbjuda våra patienter god och säker vård är det viktigt att du förstår och kan kommunicera på svenska. Du är flexibel, stabil och självgående. Du har även lätt för att samarbeta och du styrs av etik och värderingar i avgörande situationer i arbetet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och du skall ha intresse av att arbeta med rättspsykiatriska patienter och deras specifika behov.

.Ansökan

För att vi ska kunna hantera din ansökan måste du skicka in betygshandlingar som styrker att du är behörig. Du bifogar dina handlingar via rekryteringssystemet.

Vid arbete inom psykiatri gör vi utdrag ur misstanke- och belastningsregistret, denna förfråga sköts av arbetsgivaren.

Rekrytering pågår löpande. Vår sommarperiod är juni, juli och augusti och start- och slutdatum för anställning kan variera. Vi uppmuntrar dig att ansöka så snart som möjligt då vissa avdelningar börjar med introduktion tidig vår. Sista ansökningsdag är 2024-05-31.

Har du frågor eller funderingar? Då är du välkommen att ringa till oss! 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, eller enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 12
Sysselsättningsgrad 37 tim/vecka, 100 %
Ort Falköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/254
Kontakt
  • Stefan Björnberg, 070-0852873
  • Greger Karlsson, 072-2017691
Facklig företrädare
  • Kommunal, 0500-478300
Publicerat 2024-01-17
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb