Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Neurosjukvård, Rehabiliteringsmedicin

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Vill du vara en del av vår spännande och intressanta verksamhet är du hjärtligt välkommen! Verksamhetsområde Neurosjukvård bedriver högspecialiserad vård för Västra Götalandsregionen och Norra Halland samt länssjukvård för Storgöteborg. Verksamheten är organiserad i fyra sektioner; Neurologi, Neurokirurgi, Rehabiliteringsmedicin samt Klinisk neurofysiologi. Avdelning 623 tillhör sektionen rehabiliteringsmedicin.

Inom avdelning 623 bedrivs avancerad rehabilitering samt behandling för yngre patienter i arbetsför ålder främst drabbade av stroke, traumatiska hjärnskador, ryggmärgsskadade och andra neurologiska sjukdomar. Vår målsättning är att dessa patienter ska kunna rehabiliteras och bli så återställda och självständiga som möjligt. Arbetssättet för de olika patientgrupperna definieras genom olika program.

Hos oss har du möjlighet att kombinera ett intressant jobb, social gemenskap med arbetskamrater och få en bra balans mellan arbete och fritid. Du kommer ha tid att genomföra den vård du önskar ge, samt ges möjlighet till reflektion och eftertanke.

Verksamheten huserar i ljusa och funktionella lokaler på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Högsbo sjukhusområde i Göteborg. I huset finns olika träningslokaler och utanför huset en lummig trädgårdsmiljö som används i rehabiliteringen. Avdelningen har 17 vårdplatser.

Vi bedriver omfattande forskning och utveckling i samarbete med Sahlgrenska akademin och erbjuder internutbildningar inom Neurologi/Stroke, Neurokirurgi samt Ryggmärgsskador. Vi är certifierade med kvalitetsstämpel (CARF) och arbetar aktivt med kvalitetsfrågor. Inom ryggmärgsskador bedriver vi från april 2023 nationell högspecialiserad vård. 

Arbetsuppgifter

Förutom sedvanliga undersköterskeuppgifter så arbetar du till stor del i team med sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeut, arbetsterapeut, neuropsykolog, kuratorer, logopeder och läkare. Det innebär att alla professioner arbetar för patientens individuella behov.

I patientens rehabilitering kan det bland annat ingå musikterapi, ridterapi, trädgårdsträning och gånggrupp. Som undersköterska är du delaktig i rehabiliteringen för patienten och har kontinuerliga planeringsmöten samt teamkonferenser för bland annat målsättning av individens behov, planering inför utskrivning samt för fortsatta framtida behov.

Om dig

Vi söker dig som är utbildad undersköterska, gärna med erfarenhet inom neurologi eller rehabilitering av yngre patienter. Du är bra på att samarbeta och tycker att ett gott bemötande är viktigt, oavsett om det är kolleger eller patienter du möter. Din ansvarskänsla är hög och du kan anpassa dig efter vad dagen har att bjuda på. Vi tror också att du känner dig trygg i din roll som undersköterska. Du är bra på att informera och är tydlig i din kommunikation. Vår värdegrund "Tillsammans för patienten, med patienten" finns med i allt vi gör och vi hoppas att den känns rätt även för dig.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Från den 1 juli 2023 är undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att du kommer att behöva ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska inom vård och omsorg. På Socialstyrelsens hemsida kan du läsa mer om skyddad yrkestitel för undersköterskor – där framgår också vilka övergångsregler som gäller: Undersköterska blir en skyddad yrkestitel 1 juli 2023 - Legitimation (socialstyrelsen.se)

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6506
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Carina Meyer , 070-0823501
Facklig företrädare
  • Kommunal, Ulf Bengtsson , 031-3421135
Publicerat 2023-10-20
Sista ansökningsdag 2023-11-10

Tillbaka till lediga jobb