Folkhögskoleförvaltningen, Folkhögskolekansliet

Västra Götalandsregionen, som är Sveriges största folkhögskolehuvudman, förvaltar sex folkhögskolor, Billströmska, Dalsland, Fristad, Grebbestad, Göteborg och Vara.

Vi bedriver utbildning och folkbildning genom att deltagare kan läsa allmän kurs för att få behörigheter till högre studier eller profilkurs där de kan fördjupa sig i ett specialområde. Det finns ett trettiotal längre kurser att välja mellan. På flertalet av våra skolor driver vi också olika projekt för bland annat människor som står utanför arbetsmarknaden. Vi vill skapa möjligheter för individen, och för samhället, genom att arbeta för trygghet, delaktighet och framtidstro. Många säger att deras år på folkhögskolan var deras bästa år i livet. Folkhögskolorna gör skillnad och gör så att människor hittar sin framtid.



 

Västra Götalandsregionens Folkhögskoleförvaltning har ett språkteam som består av nio lärare i svenska som andraspråk. Tillsammans har lärarna lång och bred erfarenhet av intensiva språkkurser för utländska medarbetare samt kompletterande och specialinriktade kurser på olika svårighetsnivåer.

Språkteamet undervisar i språk, kommunikation och kultur för VGR-medarbetare på PLUS (Program för Lärande och Utveckling i Svensk hälso- och sjukvård) och blivande VGR-medarbetare på PLUS Intro (Utbildning i yrkessvenska med sjukvårdsintroduktion) samt på särskilda kurser och stödprogram för medarbetare runt om i hela Västra Götalandsregionen.

Genom medverkan i det AMIF-finansierade projektet Helhetslyftet som ägs av Folkhögskoleförvaltningen VGR har Språkteamet fått ett nytt uppdrag dit vi nu rekryterar två nya medarbetare. Målgruppen för projektet är kortutbildade tredjelandsmedborgare med svag språkprogression i svenska.

Uppdraget innebär att genomföra kortare kurser inom föräldrastöd och hälsoinformation till studerande som redan deltar i Helhetslyftets övriga insatser inom vuxenutbildning, SFI och på folkhögskolor i Västra Götaland. Tjänsten innebär vidare nära samverkan och kontakt med flertalet aktörer inom projektet som har 30 partners.

Arbetsuppgifter och kvalifikationer

Vi ser att du som söker har en pedagogisk bakgrund alternativt har annan likvärdig utbildning eller erfarenhet som som arbetsgivaren prövar likvärdig. 

  • Projektet har deltagare med främst kort skolbakgrund och med långsam språkprogression i svenska. Vi lägger stor vikt vid att du som söker har erfarenhet av att undervisa eller arbeta med den målgruppen.
  • Uppdraget innebär att genomföra särskilda informationsinsatser, samt uppföljning, kring föräldrastöd och hälsoinformation. Kunskap inom dessa områden är därför meriterande.
  • Vanliga språk i grupperna är arabiska, somaliska, swaahili och dari. Kunskaper inom något eller några av dessa språk är meriterande.
  • Vi jobbar på ett kommunikativt sätt och skräddarsyr kurser för våra deltagare, vilket ställer krav på ett innovativt och flexibelt arbetssätt och att självständigt kunna planera kurser.
  • Du som söker har erfarenhet av undervisning i SFI och/eller svenska som andraspråk då anställningen kan komma att innebära arbetsuppgifter i Språkteamets ordinarie uppdrag. 
  • Arbetet innebär resor inom hela regionen och den dagliga arbetsplatsen varierar. Distansarbete är till viss del möjligt.

 

Villkor

Anställningen är en projektanställning om 100% from augusti -23 till 2025-05-15. Placeringsort är Vänersborg eller Göteborg. 

Sista ansökningsdag är 230815. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-05-15
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4618
Kontakt
  • Desideria Rolfö, 076-9402568
Publicerat 2023-06-27
Sista ansökningsdag 2023-08-15

Tillbaka till lediga jobb