Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk patologi, Patologilaboratorier 3

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Om oss 

Klinisk patologi är en regional verksamhet som består av Klinisk patologi NÄL, Klinisk patologi Borås och Klinisk patologi Sahlgrenska.

Klinisk patologi, Sahlgrenska är det största patologilaboratoriet i landet och hanterar en stor mängd prover varje år. Vid laboratoriet undersöks cell- och vävnadsprover avseende förekomst av sjukliga förändringar. Huvudsakligen sker detta med hjälp av ljusmikroskopi och patologilaboratorierna processar vävnadsproverna inför denna undersökning.

Vi är en verksamhet i förändring och utveckling med ett stort fokus på digitalisering inom diagnostiken. Verksamheten bedriver också forskning och undervisning tillsammans med Göteborgs Universitet.

En annan del inom Klinisk patologi Sahlgrenska är vår obduktions- och bårhusverksamhet där uppdraget bland annat innebär att fastställa dödsorsak, förvaring av avlidna, kontakt med anhöriga och att vara behjälplig vid avsked som ett par olika exempel. I ditt uppdrag som vaktmästare kommer du även ha beredskapstjänstgöring för bårhusverksamheten.

Vad erbjuder vi dig? 

Vi erbjuder dig en trevlig arbetsplats med kompetenta kollegor och möjlighet till personlig utveckling. Arbetet som vaktmästare på bårhuset kan vara både fysiskt och psykiskt krävande. Tunga lyft sker dagligen och vi ställer höga krav på hygien, etik, moral och empati för att kunna arbeta här hos oss. 

Arbetsbeskrivning 

På ett bårhus ingår det många olika arbetsuppgifter alltifrån att registrera remisser, svara i telefon, hantera avlidna, ha kontakt med anhöriga och begravningsbyråer till att utföra det efterarbete som krävs när den avlidne lämnats ut för kistläggning. För att ha en bra arbetsmiljö behöver du vara beredd på att vissa städuppgifter ingår i arbetet. Du är även med och ansvarar för att våra riktlinjer och rutiner för arbetet hålls uppdaterade och är aktuella.

Klinisk patologi Sahlgrenska ansvarar för två bårhus, Sahlgrenska sjukhuset och Östra sjukhuset. Din tjänstgöring kommer i huvudsak att vara förlagd till Sahlgrenska sjukhuset och ett nära samarbete krävs mellan båda bårhusen och vår obduktionsavdelning.

Som vaktmästare på bårhuset kommer du även ha beredskapstjänstgöring (i hemmet) under schemalagda kvällar och helger. Det berättar vi gärna mer om vid en eventuell intervju. Under beredskapstiden ansvarar du för våra båda bårhus.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande under annonseringstiden.

Vem söker vi? 

Vi vill att du har flera års vana av att arbeta med avlidna och vi förutsätter att du tycker om att samarbeta med olika yrkeskategorier. Vi vill att du i din yrkesroll är positiv, flexibel, engagerad, och att du värdesätter etik och moral.

Det är meriterande om du tidigare har arbetat i en obduktions- och bårhusverksamhet eller har mångårig vana från begravningsbranschen. 

Mycket stor hänsyn kommer att tas till personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 juni eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2822
Kontakt
  • Enhetschef, Camilla Sydvart, 070-0816630
Publicerat 2023-04-05
Sista ansökningsdag 2023-04-19

Tillbaka till lediga jobb