Förvaltningen för kulturutveckling, Vitlycke museum

Kulturförvaltningen arbetar för ett fritt, rikt och starkt kulturliv i hela Västra Götaland. Vi främjar, stöttar och utvecklar Västra Götalands kulturliv tillsammans med kommuner, civilsamhälle och andra aktörer. Kulturförvaltningen ger tjänstepersonsstöd till regionens kulturpolitiska organ: Kulturnämnden och Styrelsen för kulturutveckling. Läs mer på vår webbplats vgregion.se/kulturforvaltningen.

För att utföra vårt uppdrag med konst, kultur, natur och kulturarv finns för kärnverksamheten två avdelningar, Konst och kultur samt Natur och kulturarv där respektive avdelning är uppdelad på ett flertal enheter. På avdelningen Natur och kulturarv finns de sex museer och besöksmål som förvaltningen driver. För att samordna tvärande frågor över hela förvaltningen arbetar vi i matris, där exempelvis vårt arbete med kommuner, barn och unga, samlingsförvaltning och Agenda 2030 ingår.

Vitlycke museum är ett kunskaps- och upplevelsecentrum för världsarvet Tanums hällristningar och ligger i närheten av Tanumshede. Museet är ett internationellt besöksmål och har verksamhet både utomhus vid hällristningarna, i Bronsåldersgården och inne i byggnaden. I vårt uppdrag ingår bl.a. att utifrån världsarvskonventionen och hällristningarna arbeta med information, program, visningar och kunskapsutveckling.

Vår programverksamhet ska göra det lätt att lära känna och få veta mer om hällristningarna och öka tillgängligheten till världsarvet, och museet fungerar därmed som en besöksportal för världsarvet. Utgångspunkten är i bronsåldern och hällristningsbilderna, men spänner över en 8 000 år lång epok av mänsklig närvaro i världsarvsområdet.

Verksamheten är idag säsongsfokuserad in sin publika verksamhet men är under utveckling mot ett helårsbaserat utbud av aktiviteter och upplevelser.

Vi utvecklar vårt utbud av aktivitetspaket och vår marknadskommunikation för Vitlycke Museum, vill du bli vår nya kollega?
Programverksamheten är en viktig del av Vitlycke museums verksamhet och ska utvecklas ytterligare med fokus på programpaket mot grupper och nya marknader. Du får användning både för operationella och strategiska kompetenser i arbetet med den långsiktiga utvecklingen av museet som ett upplevelsecentrum för Bronsåldern, vårt förmedlande uppdrag och paketering för ett vidgat deltagande. Redaktionella uppgifter och grafiskt innehållsskapande för vår webb och våra sociala medier är en viktig del av ditt förmedlande uppdrag.

Som programsekreterare på Vitlycke museum arbetar du med att skapa programpaket och aktiviteter utifrån vår ämnestematik och vårt uppdrag som ett kunskaps- och upplevelsecentrum i Världsarvet Tanums hällristningar.

Vi söker efter dig som brinner för att förmedla och kommunicera vetenskap både digitalt och genom möten förmedla.

Du kommer att informera om världsarvet och museets verksamhet både genom grafisk formgivning av kommunikationsmaterial samt i det personliga mötet på Vitlycke Museum. Du arbetar operativt med att gå från idé till genomförande vilket inkluderar grafiska och marknadskommunikativa insatser. Programpaketen ska attrahera olika målgrupper och väl komplettera övrig programverksamhet som ligger under vår pedagog. Du tar ansvar för utvecklingen av programpaket utifrån museets profil och verksamhetens mål.

Som programsekreterare på enheten Vitlycke museum och Lödöse Museum samverkar du inom förvaltningen för kulturutveckling och med externa aktörer i olika processer för att utveckla besöksupplevelsen.

Kvalifikationer
Du har en eftergymnasial utbildning inom kulturområdet och eller inom marknadskommunikation. Vi ser att du har erfarenhet från förmedlande uppdrag och strategisk kommunikation.

Du bör ha kunskaper om projektledning, kommunikation och gärna av vetenskapskommunikation. Din administrativa förmåga är god och effektiv.

Du har drivit kulturprojekt samt producerat programutbud i en given kontext.

Du kommunicerar flytande på svenska och engelska både i tal och skrift.

Arbetets karaktär ställer krav på förmågan att arbeta självständigt, vara en god kommunikatör och vara en aktiv del av det goda samarbetet i vår arbetsgrupp samt ge god service till museets besökare. För att trivas i vårt arbetsklimat tror vi dessutom att du har intresse för forntidens kulturhistoria och kulturarv.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Meriterande
Utbildning inom kulturhistoriska ämnen

  • Pedagogisk utbildning
  • Intresse av och kunskap om forntid och kulturhistoria
  • Erfarenhet av besöksmålsutveckling och reseproduktion

Övrigt
Urvalsprocess av ansökningar påbörjas under vecka 16 varefter intervjuer löpande bokas in.

Vi strävar efter en jämn köns- och åldersfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Tjänstens placering är på Vitlycke Museum.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 70 %
Ort Tanum
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2366
Kontakt
  • Monica Risenius, enhetschef, 0761-140387
Facklig företrädare
  • Eva Edsler. DIK, 0706-482300
  • Jimmy Nilsson, Vision, 0700-207634
Publicerat 2023-04-06
Sista ansökningsdag 2023-04-23

Tillbaka till lediga jobb