Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Palliativ medicin

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vad är specialiserad palliativ vård?

Enligt ”Personcentrerat och sammanhållet vårdförlopp Palliativ vård” avser specialiserad palliativ vård, vård som ges till patienter med komplexa symtom eller vars livssituation medför särskilda behov, och som utförs av ett multiprofessionellt team med särskild kunskap och kompetens i palliativ vård.

Om Verksamheten

”Palliativt resursteam” (PRT), kommande ”Avancerad sjukvård i hemmet” (ASIH), är sedan våren 2022 under uppbyggnad. PRT ansluter patienter, tillhörande olika diagnosgrupper som är i behov av specialiserad palliativ vård. PRT samverkar med olika specialiteter på sjukhuset men också med bland annat primärvård och kommuner i och runt Göteborg. Vår största samarbetspartner inom SU är verksamhetsområde Onkologi då majoriteten av de inskrivna patienterna har någon cancerdiagnos. PRT består av läkare, sjuksköterska, undersköterska, kurator och administrativ personal.

Palliativt centrum är vår utbildnings- och forskningsenhet. Hit hör också vår palliativa konsultverksamhet; två team bestående av läkare, sjuksköterska och kurator som arbetar internt på SU och externt gentemot exempelvis primärvård.

Slutenvårdsplatser för specialiserad palliativ vård har saknats sedan pandemins början men arbete pågår för att öppna dessa under 2023/2024.

Palliativa sektionen har medicinskt ansvar för Göteborgs tre hospice.

Vårdenhetschef i det Palliativt resursteamet/Avancerad sjukvård i hemmet

Vi söker en vårdenhetschef som tillsammans med nuvarande vårdenhetschef ska utgöra ett gemensamt chefskap för PRT/ASIH samt på sikt Palliativ slutenvård. Ert uppdrag innefattar chefskap för medarbetare tillhörande PRT/ASIH (sjuksköterskor och undersköterskor) och framtida slutenvård samt ansvar för organisation och struktur för dessa enheter.

Då PRT/ASIH är under uppbyggnad kommer uppdraget initialt kräva stort fokus på rekrytering samt skapande av organisatoriska förutsättningar såsom rutiner, struktur och samverkansforum med primärvård och kommuner.

Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Du företräder verksamhetsområdet som arbetsgivare med budget-, personal- och arbetsmiljöansvar för er enhet. Du har ett nära samarbete med din chefskollega men även med sektionschef för palliativa sektionen och enhetscheferna för administrativa enheten och kuratorerna.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset satsar stort på chef- och ledarskap, eftersom vi vet att chefer är helt avgörande för att utveckla vården framåt. Vi erbjuder därför utvecklingsmöjligheter, ledarskapsutbildning, mentorskap och nätverk internt för dig som arbetar som chef hos oss!

Vem söker vi?

Vi söker dig som vill delta i och driva utvecklingen av palliativ vård och har ett genuint intresse för ledarskap, tycker om att coacha andra, bygga förtroendefulla relationer och samarbeten. Det är meriterande om du har tidigare chefs- eller ledarerfarenhet och gärna erfarenhet av förändrings-/lednings- och/eller utvecklingsarbete. Vi ser gärna sökande med sjuksköterskeutbildning och magister/ masterexamen i omvårdnad. Meriterande är specialistutbildning i palliativ vård, onkologi eller annan för verksamheten adekvat vidareutbildning. Andra erfarenheter kan vara meriterande då vi ser rekryteringen som en del av en helhet och kan tänka oss olika lösningar om vi hittar rätt person för vårt team.

Du är en tydlig ledare som genom öppenhet, dialog och god samarbetsförmåga bidrar till att leda verksamheten framåt. Du har en god analytisk förmåga och kan tillämpa en helhetssyn på verksamheten och främja ett klimat som låter medarbetaren utvecklas till gagn för patienten. Du sätter kunskap högt och ser att livslångt lärande gäller för både dig själv och dina medarbetare. Du är bra på att hitta lösningar för både daglig verksamhet och långsiktiga mål.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat 5-årigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/664
Kontakt
  • Charlotte Widell, Verksamhetschef, 0722-061715
Facklig företrädare
  • Malin Lund, Vårdförbundet, 0700-207921
  • Hans Ekström, Kommunal, 0703-752891
  • Lena Mortensen, SACO, 0722-063349
Publicerat 2023-01-25
Sista ansökningsdag 2023-02-21

Tillbaka till lediga jobb