Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatri Affektiva, Avdelning 361

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss 

Avdelning 361 är en allmänpsykiatrisk heldygnsavdelning som behandlar patienter med depression, ångest, svåra krisreaktioner, trauma och neuropsykiatriska tillstånd. Avdelningen arbetar utifrån ett humanistiskt synsätt och har ett helhetsperspektiv runt patienten. 

Arbetsbeskrivning

Som kurator arbetar du utifrån en teamstruktur, där du tillsammans med skötare, sjuksköterskor och läkare identifierar och tillgodoser patientens behov av vård- och stödinsatser.

Under vårdtiden är du delaktig i att hjälpa och stötta patienten mot en mer fungerande vardag. Detta kan exempelvis innebära att du erbjuder stöd- och krissamtal kopplade till patientens nära relationer, barn, arbete, ekonomi eller bostad.

Ett särskilt fokus finns på barn- och familjeperspektivet. Du är engagerad i avdelningens barngrupp vilken består av kurator, sjuksköterska och skötare. Barngruppen arbetar tillsammans kring de patienter som också är föräldrar till minderåriga barn. Ni kartlägger familjesituationen och erbjuder vid behov stöd och hjälp både till föräldern, barnet/barnen och anhöriga. I vissa fall engageras socialtjänsten i detta arbete.  

En annan stor del av kuratorns arbete handlar om att samverka eller initiera samverkan med det professionella och privata nätverk som redan finns eller behöver skapas runt patienten. I SAMSA kan kuratorn kalla till vårdplanering där sjukhus, öppenvård och socialtjänst deltar. Tillsammans med patienten och anhöriga kartlägger du patientens situation och behov, försöker finna lösningar och gör upp en plan för de vård- och stödinsatser som ska påbörjas vid utskrivning från avdelningen.

Vem söker vi? 

Vi söker dig som har socionomexamen. Vi ser även gärna att du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller kommer kunna få legitimation under övergångsperioden. Gärna med tidigare arbetslivserfarenhet från psykiatrin, socialtjänsten eller annat arbete med koppling till psykiskt funktionshinder. 

Du har ett intresse för, och vill arbeta med att hjälpa och stötta människor i utsatta situationer. Du vill arbeta för att skapa goda relationer med såväl patienter, som anhöriga och medarbetare. Som person är du lugn, tålmodig och trygg i dig själv. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-04-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Minst 50%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/663
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Marie Wennergren, 076-8052449
Facklig företrädare
  • SSR, Git Olofsson, 072-2063558
Publicerat 2023-01-25
Sista ansökningsdag 2023-02-12

Tillbaka till lediga jobb