Göteborgs botaniska trädgård är en del av Västra Götalandsregionen. Vi är den största trädgården i sitt
slag i Norden och en av de ledande i Europa. Trädgården är ett internationellt respekterat center för
botanisk forskning och hortikulturell utveckling. En viktig del i vårt uppdrag är att bevara och sprida kunskap om den biologiska mångfalden i världen. Trädgården är också ett viktigt besöksmål för mer än 600 000 besökare varje år.

Beskrivning
Göteborgs botaniska trädgård skall på internationell, nationell, regional och lokal intressenivå:

- utforska, förmedla och väcka intresse för växtvärldens mångfald och belysa förutsättningarna för dess uppkomst, fortlevande och bevarande.

- vara en vetenskaplig institution med botanisk forskning och hortikulturellt utvecklingsarbete på hög internationell nivå.

- utgöra ett attraktivt besöks- och rekreationsområde med publika arrangemang, till exempel visningar, utställningar, trädgårdsrådgivning och folkbildningsaktiviteter.

Trädgården skall också utveckla naturens och trädgårdens bidrag till en god livsmiljö.

På vår arbetsplats är det viktigt att alla medarbetare ser sig som en del av en helhet och att vi arbetar mot gemensamma mål. Arbetsspråket är svenska. Vi strävar efter att vara en arbetsplats som speglar samhällets mångfald.

Trädgårdens uppdrag är långsiktigt och förändringar i arbetsuppgifter och ansvarsområden kan förekomma, vilket ger goda möjligheter att utvecklas inom tjänsten.

Arbetsuppgifter

Till arbetsuppgifterna hör att tillföra en hög botanisk kompetens, att leda arbetet med kunskapsuppbyggnad, utveckling av de botaniska samlingarna samt att förmedla kunskap både inåt i förvaltningen och utåt mot omvärlden. De botaniska samlingarna omfattar arter och sorter i både växthus och på friland, bl. a. med specialiteter som orkidéer, suckulenter, alpiner, lök- och knölväxter, barrträd och rododendron.

Kvalifikationer

Du ska ha genomgången forskarutbildning i biologi, vara fil. lic., fil. dr. eller motsvarande, med inriktning av relevans för Botaniska trädgårdens verksamhet. Du måste vara insatt i nomenklatur och artbestämning samt ha en bred växtkunskap. Vi ser gärna att du kan svensk flora och är intresserad av aktuella miljö- och klimatfrågor. Kunskap i dendrologi​ eller tropisk botanik är meriterande.

Vi vill att du ska vara en person med ett brinnande intresse för botanik och med motivation att dela med dig av dina kunskaper. Du ska ha god pedagogisk förmåga, god samarbetsförmåga och god kommunikativ förmåga, både i tal och skrift, på svenska och på engelska.

Villkor
Vi tillämpar flexibel arbetstid.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 2015-09-01
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2015/114
Kontakt
  • Mats Havström, enhetschef, 0702-775190
Facklig företrädare
  • Henning Pettersson, Vision, 0704-545181
  • Åsa Kullin, SACO, 0707-706596
Publicerat 2015-01-09
Sista ansökningsdag 2015-03-01

Tillbaka till lediga jobb