Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 2, Infektion

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

På Infektion får du möjlighet att arbeta med kompetenta och erfarna medarbetare, ett omväxlande arbete och stora möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Här träffar du patienter i alla åldrar, i en positiv arbetsmiljö med humor och god laganda i nära samarbete med undersköterskor, läkare, fysioterapeuter och övriga stödfunktioner.

Du får dessutom goda kunskaper om infektionssjukdomar, vårdhygien och smittskydd samt vara med och forma framtidens infektionssjukvård i en allt mer globaliserad värld. Ta chansen att börja jobba på Infektion!

Infektionskliniken har ett ansvar för hela Sahlgrenska Universitetssjukhuset att bedriva infektionssjukvård, undervisning, forskning och utveckling. Vi arbetar ständigt med kompetensutveckling och använder oss av karriärutvecklingsmodeller för både sjuksköterskor och undersköterskor. Verksamheten består av fyra vårdavdelningar med sammanlagt 62 vårdplatser och en stor mottagning med akut och planerad verksamhet samt sprututbytesmottagning.

Avdelning 301 har 16 vårdplatser och vårdar patienter från 16 år och uppåt. Avdelningen är en allmän infektionsavdelning med specialinriktning mot vård av patienter med tuberkulos. Avdelningen har även en jourmottagning där patienter med misstanke om infektionssjukdom och behov av brådskande handläggning på kvällar och helger kan tas om hand. De handlägger även vårdpersonal som råkat ut för stick-/skärtillbud.

Avdelning 302 bedriver infektionssjukvård på olika vårdnivåer. Utöver allmän infektionssjukvård har vi två platser för intensivvård och två för intermediärvård.

Sedan hösten 2021 arbetar vi tillsammans med ambulans och akutmottagning med ett speciellt ”sepsisspår”. Det innebär patienter med allvarliga infektioner tidigt ska identifieras och prioriteras till oss för snabbt omhändertagande, ofta på intermediärvårdnivå (IMA). Erfarenhet av akutsjukvård, slutenvård eller IMA/IVA är värdefullt, men inget krav för att arbeta här.

Avdelning 303 har 15 vårdplatser och är en allmän infektionsavdelning med inriktning mot barn, gravida och nyförlösta kvinnor. Avdelningen vårdar patienter i alla åldrar där majoriteten är vuxna patienter med blandade infektionssjukdomar. Avdelningen har samarbete med både barnkliniken såväl som kvinnokliniken och arbetar ständigt med kompetensutveckling inom dessa områden.

Avdelning 304 är en allmän infektionsavdelning som vårdar patienter med olika infektioner men har även en specialinriktning på CNS-infektioner. Avdelningen har 16 vårdplatser och vårdar patienter från 16 år och uppåt.

Infektionssjukvård sätter extra guldkant på sjuksköterskejobbet - Framtidens Karriär – Sjuksköterska (sjukskoterskekarriar.se)

Sprututbytesmottagningen tillhör infektionsmottagningen. Här arbetar sjuksköterskor, undersköterskor, barnmorskor, kuratorer och läkare tillsammans. Målgrupper är individer med intravenöst missbruk som förutom byte av sprutor erbjuds rådgivning och vidare kontakt med medicinsk vård, beroendevård och socialtjänst.

På Infektionskliniken kommer du att stöta på det mesta. Det är en stor variation på patienterna, i ålder så väl som typ av sjukdom. Vanliga diagnoser är lunginflammation, sepsis, komplicerade infektioner i nedre luftvägar eller mjukdelar, infektion på hjärtklaffarna eller i mage/tarm. Vi vårdar också patienter som är bärare av multiresistenta bakterier eller behöver isoleringsvård av annan anledning och patienter med klassiska infektionsdiagnoser som till exempel malaria, mässling, tuberkulos.

Introduktionen är alltid individuellt anpassad. Vi planerar tre veckors bredvidgång med regelbundna avstämningar samt ger tid för genomgångar och utbildningar samt klinikgemensam introduktion.

Visst låter det intressant? Vi berättar gärna mer, hör av dig!

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska ansvarar du för och deltar i omvårdnad och övervakning av patienter i isoleringsmiljö. Du utför normalt förekommande arbetsuppgifter för sjuksköterskor i de olika vårdnivåerna.

Om dig

Du är legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du har erfarenhet från akutsjukvård, infektionssjukvård och/eller barnsjukvård. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Välkommen med din ansökan!

Tillsammans för patienten - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad Kan diskuteras
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/7778
Kontakt
  • Vårdenhetschef avd 301, Lina Stenman, 031-3435290
  • Vårdenhetschef avd 302, Lotta Koitrand, 073-0608022
  • Vårdenhetschef avd 302, Heléne Zeidlitz, 073-0580025
  • Vårdenhetschef avd 303 och 304, Maria Wikingsson, 031-3435293
  • Vårdenhetschef, Panos Vasilakis, 031-3434276
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, John Sakko, john.sakko@vgregion.se
  • Vårdförbundet, Jeanette Carlsson, 031-3434292
Publicerat 2022-10-05
Sista ansökningsdag 2022-11-26

Tillbaka till lediga jobb