Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 2, Beroende

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om verksamheten

Verksamhetsområde Beroende vänder sig till personer med beroendetillstånd med eller utan samtidig psykiatrisk problematik. Verksamheten är organiserad i vårdkedjor med öppenvård och slutenvård i nära samarbete kring patienterna. Verksamheten består av flera specialistenheter och några mottagningar drivs i samverkan med personal från socialtjänst. Psykiatrisk akutmottagning ingår också i verksamhetsområdet.

Inom substitutionsverksamheten i Göteborg har vi fem öppenvårdsmottagningar och en dagvårdsenhet. Vi arbetar med differentierad vård där patienter kan vara i aktivt bruk, i tidig remission eller långvarig remission avseende sitt opioidberoende. Patienter i LARO ser olika ut och har olika behov. Behandlingsmål, ansvarsfördelning, insatser och kontroll differentieras och anpassas därför till den enskilda patientens behov och förutsättningar.

Vid vår mottagning vid Östra sjukhuset har vi fokus på skadereduktion. För patienter i aktivt bruk är det primära behandlingsmålet att minska skadeverkningar av pågående bruk, samtidigt som vi arbetar aktivt med patientens egna mål för ökad livskvalitet.

Vi har rehabiliterande mottagningar vid Olskroken och Högsbo, där målsättningen är att minska återfall och stärka egenvård. I Högsbo har vi även en mottagning som arbetar med att vidmakthålla uppnått behandlingsresultat hos patienter som är i mer långvarig remission.

Vid dagvårdsenheten i Olskroken vårdas patienter under den tid som de ställs in på läkemedelsbehandlingen. Inom verksamheten ingår även en enhet som har ett regionalt uppdrag avseende metadonbehandling.

Mellan de olika LARO-enheterna är det ett nära samarbete och vi som arbetar här är specialistläkare, underläkare, sjuksköterskor, psykolog och skötare med lång erfarenhet av LARO-vård. Vårt uppdrag är ett helhetsåtagande för patienter som innefattar psykosocial- och medicinsk behandling, koordinering- och planering av vård och insatser. Arbetet styrs utifrån Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om läkemedelsassisterad behandling vid opioidberoende, HSFL-FS 2016:1.

Om tjänsten

Vi söker nu två enhetschefer till substitutionsverksamheten som i ett delat ledarskap ska leda substitutionsmottagningarna och substitution dagvård.

Som enhetschef har du ett personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Du förväntas driva utvecklingen av enheten och arbeta för en god arbetsmiljö där medarbetare känner gemenskap, mår bra och får utvecklas, för bästa möjliga vård av våra patienter. I din roll som enhetschef ingår du även i Beroendes ledningsgrupp där du förväntas ha en aktiv roll i arbetet med utveckling av verksamhetsområdet. Du kan också bli tilldelad ansvarsområden av övergripande slag för hela verksamheten. Tjänsten är bred med många kontaktytor och det finns goda möjligheter till utveckling; både i din yrkesroll och som person.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Om dig

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning eller motsvarande. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande. Det är en fördel om du har erfarenhet från psykiatrisk vård och har erfarenhet av samverkan med andra myndigheter; socialtjänst och kriminalvård. Det är meriterande om du har arbetat några år som chef och har erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsarbete.

För att nå framgång i rollen som chef hos oss ser vi att du är drivande, har en god kommunikativ förmåga och en hög integritet. Du har lätt för att knyta kontakter, visar andra respekt och har förmåga att skapa delaktighet och ta tillvara andras idéer. Utifrån verksamhetens mål förväntas du kunna sätta upp tydliga mål för enheten och medarbetarna och förmedla och följa upp målen på ett tydligt och strukturerat sätt. Arbetet kräver snabb handlingsförmåga, mod, systematik och planeringsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Då uppdraget är ett delat ledarskap krävs prestigelöshet och god samarbetsförmåga. Tillsammans sätter ni mål och styr verksamheten mot dessa, ni kan dra nytta av era olika förmågor.

Välkommen med din ansökan! 

Tillsammans för patienten - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/6795
Kontakt
  • Verksamhetschef, Karina Stein, 073-5960324
Facklig företrädare
  • Kommunal, Mikael Eklöf, 010–4410000
  • Vårdförbundet, Gustaf Ahlqvist, 072-2074188
  • SACO, Gunilla Rehn, 073-6601449
Publicerat 2022-09-02
Sista ansökningsdag 2022-09-16

Tillbaka till lediga jobb