Sahlgrenska Universitetssjukhuset, AT-läkare

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vill du utvecklas i din roll som läkare på ett av norra Europas största sjukhus? Nu söker vi nyfikna och vetgiriga forskar-AT-läkare. Ta chansen och börja din resa mot läkarlegitimation hos oss! 

På Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) har vi 24 månaders forskar-AT varav 6 månader är forskning. Under din AT på SU anordnas utbildningsdagar och du kan även arbeta med utvecklings- och förbättringsarbete. AT-blocken är fördelade på 4 månader medicin, 4 månader opererande specialiteter samt 1 valfri månad inom medicin/opererande specialiteter, 3 månader psykiatri och slutligen 6 månader allmänmedicin. Jourtjänstgöring ingår. Primärvårdsplacering omfattar hela Göteborgsområdet inklusive skärgården och kranskommunerna Partille, Härryda och Mölndal. För mer information om AT på SU vänligen klicka dig vidare via länken: https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/utbildning--tjanstgoring/AT/ 

Om dig som söker

Krav när du söker är minst 10 fullgjorda terminer på Läkarprogrammet som intygas via Ladokutdrag alternativt tillstånd från Socialstyrelsen att göra AT. Läkarexamen är krav för att påbörja AT.

Det är meriterande om du har:

- Erfarenhet av kliniskt arbete som läkare efter läkarexamen alternativt efter tillstånd från Socialstyrelsen att göra AT.
- Undervisnings- och/eller handledningsmeriter
- Forskningsmeriter i form av till exempel publikationer, doktorandanmälan, disputation och docentur. Bedömning av forskningsmeriter sker i samråd med Sahlgrenska akademin. 
- Annan sjukvårdsutbildning

Vi söker dig som är stabil och trygg i dig själv. Du vågar ta egna beslut på det underlag du har samtidigt som du vet när du behöver fråga eller be om råd. Du kommer få göra snabba bedömningar och prioriteringar och du ska kunna känna dig trygg i det. Du är bra på att se helheten och din roll i den. Du har lätt för att samarbeta i team och bemöter andra med omtanke och respekt. För att vi ska kunna erbjuda våra patienter god och säker vård är det ett krav att våra medarbetare har goda språkkunskaper och förmåga att kommunicera på svenska. 

Hur söker du? 

Vi har valt att göra urvalet utifrån CV-formulär samt ett antal urvalsfrågor som är relevanta för tjänsten. Ansökan sker elektroniskt via vårt rekryteringsverktyg Varbi där vi vill att du fyller i samtliga uppgifter i den standardiserade mallen. Bifoga inte separat personligt brev, CV eller eventuellt rekommendationsbrev.  Det är viktigt att du följer givna instruktioner för att ansökan ska betraktas som fullständig. För att tillgodoräkna dig de erfarenheter du uppger i ansökningshandlingarna ska dessa styrkas av intyg. Det ska framgå av filnamnet vad det bifogade intyget avser och att du ska enbart bifoga sådant som är relevant för tjänsten (exempelvis examensbevis, tjänstgöringsintyg).  Observera att komplettering endast kan göras i Varbi fram till sista ansökningsdatum.

Till ansökan ska enbart följande ansökningshandlingar bifogas:

- Läkarexamensbevis giltigt i Sverige/tillstånd från Socialstyrelsen att göra AT (Krav på läkarexamen/tillstånd från Socialstyrelsen vid ansökningstillfället)/Ladokutdrag minst 10 fullgjorda terminer vid läkarprogrammet.
- Forskningsplan måste inkludera beskrivning av planerat arbete under AT-forskningsperioden om 6 månader (max 3 A4-sidor inkl. referenser).
- Odisputerad sökande måste ange handledare samt uppvisa aktuellt intyg från prefekt eller avdelningschef rörande forskningsanknytning vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs Universitet.
- Disputerad forskare måste ange var forskningen ska bedrivas och uppvisa aktuellt intyg från prefekt eller avdelningschef rörande forskningsanknytning vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs Universitet.
- Eventuell publikationslista
- Om du är doktorandanmäld eller har disputerat önskar vi även att du skickar in bevis på doktorandregistrering eller avlagd doktorsexamen.
- Har du utbildat dig till läkare i annat land än Sverige och inte har svensk gymnasieexamen krävs följande: Intyg om godkända språkkunskaper i svenska motsvarande nivå C1 enligt Europeiska referensramen för språk och engelska motsvarande kraven på allmän behörighet för antagning till läkarutbildning i Sverige. 
-Intyg som styrker tjänstgöringstid (anställningsavtal styrker ej detta)

Om du blir aktuell för intervju kontaktas du via e-post i Varbi, under eftermiddagen/kvällen den 3 oktober. Intervjuer genomförs på AT-kansliet 5-7 oktober och den 10 oktober. Samtliga sökande får besked om AT-tillsättningen under perioden 14-28 oktober. 

Är du intresserad av vanlig AT söker du i separat annons.

Inför anställning görs kontroll i misstanke- och belastningsregistret. 

Vi ser fram emot din ansökan. Välkommen att höra av dig om du undrar något! 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 30 januari eller 17 april 2023
Löneform Individuell lönesättning. Sista 6 månaderna lön motsvarande legitimerad läkare.
Antal lediga befattningar 10
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/6422
Kontakt
  • AT-läkarchef Karolina Larsson, karolina.e.larsson@vgregion.se
  • AT-läkarchef Erik Hulegårdh, erik.hulegardh@vgregion.se
  • Överläkare/Professor Lennart Bergfeldt, lennart.bergfeldt@gu.se
  • Forskar AT-läkare Anna Forsberg, anna.bas.forsberg@vgregion.se
Facklig företrädare
  • SYLF, goteborg.sylf@gmail.com
Publicerat 2022-09-01
Sista ansökningsdag 2022-09-22

Tillbaka till lediga jobb