Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 6, Avdelning 135 Stroke

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Strokeenheten 134/135 vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset är en högspecialiserad enhet med uppdrag att utreda, behandla och rehabilitera vuxna patienter i alla åldrar med stroke och TIA (Transitorisk ischemisk attack). Enheten ansvarar dessutom för trombolysbehandling av alla strokepatienter inom Sahlgrenska Universitetssjukhusets upptagningsområde. Vi ansvarar för trombektomibehandling av alla stroke inom hela Västra Götalandsregionen (VGR) inklusive norra Halland. Vi ansvarar även för utredning och behandling av alla patienter inom VGR som insjuknar med stroke före 50 års ålder.

Tack vare forskning har det skett en imponerande utveckling av strokevården under senare år. Detta har lett till att fler patienter nu överlever sin stroke med mindre kvarstående funktionshinder samt att färre patienter som drabbas av TIA senare får stroke. Fortfarande finns dock många kunskapsluckor. Därför bedrivs många olika forskningsprojekt. Dessa leds av ett team med läkare, forskningssjuksköterskor, forskningsundersköterskor och även av forskare inom centrumbildningen och nätverket Stroke Centrum Väst. Forskningsteamet utför både forskarinitierade projekt och kliniska prövningar som utförs på uppdrag av läkemedels-och deviceindustrin (medicintekniska produkter).

Forskningsteamet behöver nu utökas och därför söker vi ytterligare en forskningssjuksköterska.

”Vi har verkligen jagat minuter” | Sahlgrenskaliv

Om tjänsten

Vårt forskningsteam består av läkare, sjuksköterskor och undersköterskor. Som forskningssjuksköterska kommer du att ha en funktion som innebär huvudansvar, men också medansvar i de olika studierna som bedrivs. Som huvudansvarig koordinerar du projekt och har tät kontakt med hela studieteamet såväl som med patienterna. Du planerar, förbereder och genomför besök, provtagningar, undersökningar samt ansvarar för administrering av studieläkemedel. Du hanterar källdata och registrerar information i olika databaser. Som en del i forskningsteamet har du ett tätt samarbete med dina kollegor och är aldrig ensam i ett projekt. Ett kontinuerligt förbättrings- och riskminimeringsarbete är en självklar del av verksamheten.

All forskning bedrivs med hög kvalitet och enligt ICH-GCP med patienten och dess säkerhet i centrum. För att främja kompetensutveckling både på individ-, team- och verksamhetsnivå erbjuds regelbundet utbildning och en individuell utvecklingsplan finns för varje person i teamet. Vi deltar också i olika former av seminarium och workshops inom SU men även vid internationella konferenser och sammankomster.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av akutslutenvård. Meriterande är tidigare arbete med kliniska prövningar och utbildning i ICH-GCP eller klinisk erfarenhet inom neurologi och/eller akutsjukvård. Det är nödvändigt med kunskap inom databearbetning och god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift såväl på svenska som engelska.

Vi söker dig som är initiativrik, kreativ och har en önskan om att aktivt förbättra. Du har förmågan att lösa problem och planera dina arbetsuppgifter självständigt samtidigt som du trivs i samarbeten med andra. Du är en noggrann logistiker med ett strukturerat arbetssätt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tillsammans för patienten - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/6106
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Christina Hermansson, 070-0825002
  • Vårdenhetschef, Eva Axelsson, 070-0852629
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Matilda Errind Arvgård, 070-0809880
Publicerat 2022-08-09
Sista ansökningsdag 2022-09-05

Tillbaka till lediga jobb