Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 2, An/Op/Iva Östra, Smärtcentrum

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem i Västra Götalandsregionen. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av yttersta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av högsta kvalitet.

Om oss

An/Op/Iva Östra har en avdelning för intensiv- och postoperativ vård, två operationsavdelningar samt Smärtcentrum och tryckkammare. Inom verksamhetsområdet bedrivs ett kontinuerligt utvecklings- och undervisningsarbete samt bred forskning som omfattar såväl kliniska studier som laborativ grundforskning.

Vi på Smärtcentrum är ett tvärprofessionellt team som multimodalt behandlar patienter med långvarig smärta. Vårt team består av psykologer, läkare, sjuksköterskor, fysioterapeuter, administratör och sekreterare, alla med specialistkunskap inom området smärta. Vården av patienter med långvarig smärta inom regionen är i ständig utveckling och det finns tydliga behov av att öka såväl kompetens som resurser för denna stora och underbehandlade patientgrupp.

Om arbetet

Långvarig smärta är en komplex problematik som påverkar patienten inom flera olika områden och det psykologiska arbetet berör förutom själva smärtupplevelsen ofta stress, ångest, depression och andra psykiatriska tillstånd. I arbetsuppgifterna ingår psykologisk bedömning och behandling, där behandlingen sker både individuellt och i grupp. Det psykologiska arbetet sker i nära samarbete med andra yrkeskategorier, och som psykolog kommer du ansvara för det psykologiska perspektivet i teamet. I arbetsuppgifterna ingår även samverkan med andra aktörer inom vården och vårdgrannar.  

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med klinisk yrkeserfarenhet. Du ska ha erfarenhet av psykologisk bedömning och diagnostik, samt behandling av patienter med en komplex problematik. Då arbetet sker multimodalt är det viktigt att du uppskattar att arbeta i nära samarbete med andra yrkeskategorier, och att du känner dig trygg i din roll som psykolog. I arbetet ingår gruppbehandling så det är meriterande om du har sådan erfarenhet.

Det pågår ett ständigt arbete för att förbättra psykologisk behandling vid långvarig smärta, där flera olika metoder anses ha forskningsstöd, så arbetet kommer vara integrativt och med arbetsmetoder som genomgår ständig utvärdering och förbättring. Det är därför fördelaktigt om du har en öppenhet för att arbeta med och har kunskaper om flera olika metoder, då smärtpatienter är en heterogen patientgrupp.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet då teamarbete är en förutsättning.   

Varmt välkommen med din ansökan!

Tillsammans för patienten - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/4606
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Ann-Charlotte Eliasson, 031-3438080
Facklig företrädare
  • Svenska psykologförbundet, Annika Westergård , 070-5086781
Publicerat 2022-05-30
Sista ansökningsdag 2022-06-19

Tillbaka till lediga jobb