Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 4, Enhet 12, Klinisk kemi

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem i Västra Götalandsregionen. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av yttersta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av högsta kvalitet.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Om oss

Enhet 12 är en forsknings- och utvecklingsenhet inom klinisk kemi. Sedan 1 januari 2021, ingår klinisk kemi i regional laboratoriemedicin, där laboratorierna inom NU-sjukvården, SÄS och sjukhusen i Väster också ingår.

Vi är en grupp som ingår i forskningsenheten på klinisk kemi. Arbetet utförs på ett forskningslaboratorium i nära kontakt med forskare från många olika forskningsgrupper

Vad kan vi erbjuda dig?

Du kommer att få möjligheten att delta i ett translationel forskningsprojekt där vi utvecklar metoder för att anpassa cancer behandling för patienter. Vi arbetar nära kliniken. Kvalitetsarbete, utvecklingsarbete och handledning av studenter ingår.

Tjänster är en tidsbegränsad projektanställning till 31 December 2024.

Arbetsuppgifter

I arbete ingår odling och in vitro behandling av patient celler och cell linjer, analys av celler med hjälp av främst flödescytometri, samt data analys. Odling och differentiering av iPSCs (induced pluripotent stem cells) tillkommer. Molekylärbiologiska metoder (qPCR, immunokemi) och mikroskopering kan förekomma. Samordning av projekt med övriga gruppmedlemmar, samt klinisk personal ingår     

Om dig

Doktorsexamen inom medicin/Naturvetenskap samt minst ett par års forskningserfarenhet efter disputation inom relevant ämnesområde. Flödescytometri, avancerad cellodling (primära celler, iPSC), immuno-färgning.

Vi söker dig som är nyfiken och engagerad, och som arbetat något eller några år sedan din doktorsexamen. Dokumenterad erfarenhet av cellodling är krav. Erfarenhet av flödescytometri är starkt meriterande. Du måste kunna uttrycka dig obehindrat på engelska.

Det är viktigt att du är noggrann, kan samarbeta, har god kommunikationsförmåga, har en serviceinriktad attityd och ett stort engagemang. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Välkommen med din ansökan!

Tillsammans för patienten - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/4577
Kontakt
  • Docent, Pegah Johansson, 0702701846
Facklig företrädare
  • SACO, Henrik Ryberg, 031-3427707
Publicerat 2022-05-25
Sista ansökningsdag 2022-06-08

Tillbaka till lediga jobb