Förvaltningen för kulturutveckling

Alla invånare i Västra Götaland har rätt till ett rikt kulturliv. Det är en central del av regionens vision Det goda livet. Förvaltningen för kulturutveckling är en del av Västra Götalandsregionen. Vi vill att alla invånare och besökare ska ha nära till kultur, natur och kulturarv. Genom närvaro och verksamhet i hela regionen når och angår vi många. Tillsammans med andra utvecklar, förmedlar och skapar vi kunskap och upplevelser. Med vår samlade kompetens verkar vi för ett hållbart samhälle och ett gott liv för alla i hela regionen. Läs mer på vår webbplats vgregion.se/kulturutveckling.

Förvaltningen för kulturutveckling arbetar för att kultur, natur och kulturarv ska vara en del av alla
människors vardag. För att utföra vårt uppdrag med konst, kultur, natur och kulturarv finns för kärnverksamheten två avdelningar där respektive avdelning är uppdelad på ett flertal enheter. För att samordna tvärande frågor arbetar vi i matris, där vårt arbete med kommuner, barn och unga, samlingsförvaltning och Agenda 2030 är några. Avdelningen Konst och kultur erbjuder kunskap och kompetens inom konst- och kulturområdet som stöd till kommunerna, civilsamhället och andra aktörer för genomförande och främjande av utveckling inom
kulturområdet.

Är du den som tillsammans med medarbetarna ska forma den nya enheten Kultur och samhälle?

Vill du vara med och leda enheten som utvecklar förutsättningar för kulturarrangörer i Västra Götaland, som stärker barn och ungas rätt till konst och kultur, arbetar med platsutveckling och säkerställer att tillgänglighet och jämställdhet blir självklara perspektiv? Då är du den enhetschef vi söker!  

På Enheten för kultur och samhälle arbetar vi med förändringsarbete, processtöd och kunskapsspridning. Enheten är också central i vårt arbete med utveckling och erfarenhetsutbyte inom förvaltningens gemensamma arbete med barn och unga och i vårt arbete med kommunerna i regionen.

Vi söker en chef som är lyhörd och driven, och som tillsammans med engagerade och kunniga medarbetare vill ta nästa steg i utvecklingen av vårt arbete.  Du ser helheten i delarna, har förmåga att skapa enighet i vart vi ska och omsätta det i praktisk verksamhet, ledarskap och kultur. Du är en god förebild och tar tillvara medarbetares initiativkraft och förmågor. Du vill arbeta i en förvaltning som är på en spännande utvecklingsresa, och ser fram emot att bidra och ha en ledande roll i vårt gemensamma arbete.

Som enhetschef leder du arbetet inom det egna området och företräder verksamheten externt. Enhetschefen ingår i avdelningens ledningsgrupp och förvaltningens chefsgrupp, samt leder enhetens arbete. Enhetschefen rapporterar till avdelningschefen, och har chefsansvar för enhetens 21 medarbetare. På avdelningen arbetar cirka 100 personer totalt.

Krav på formell utbildning
Relevant akademisk examen, som minst kandidatexamen.

Krav på erfarenhet
Mycket god kännedom om kommuners och civilsamhällets behov och förutsättningar inom konst och kulturområdet. Erfarenhet av att leda i en kunskapsorganisation. Tillgång till egna nätverk inom fältet – god omvärldsbevakning. Har erfarenhet av chefs- eller ledningsarbete. Erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete. Erfarenhet av ekonomi, budget och uppföljning.

Meriterande
Meriterande att ha arbetat i en politiskt styrd organisation samt med frågor kring barn och ungas delaktighet, vidgat deltagande, demokratiuppdraget och social hållbarhet.

Personliga kompetenser
I ditt ledarskap tar du initiativ och ansvar, ser till helheten, gör prioriteringar och har förmågan att fatta beslut. Som ledare är du tydlig, lyhörd och inspirerande. Du är kommunikativ och har lätt för att bygga tillitsfulla relationer. Det är viktigt att du har en medvetenhet om att en kunskapsorganisation kräver ödmjukhet och förståelse för den kompetens som finns hos medarbetare och chefer. I ditt ledarskap tar du tillvara på organisationens potential för att gemensamt utveckla och förbättra verksamheten tillsammans.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadsavlönad
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/4285
Kontakt
  • Annika Broman, 0703127215
Facklig företrädare
  • Eyrun Thorhallsdottir, Saco, 0703492156
  • Sussanne Gutegård Jakobsson, Vision, 0700-925533
Publicerat 2022-05-16
Sista ansökningsdag 2022-06-06

Tillbaka till lediga jobb