Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Beskrivning

Klinisk kemi på Sahlgrenska Universietssjukhuset bedriver högteknologisk laboratorieverksamhet inom de flesta bioanalytiska discipliner. Verksamheten är fördelad på tre stora sjukhus samt på flera annex och satelitsjukhus. Laboratorierna är miljöcertifierade och ackrediterade och verksamheten bedrivs på många ställen dygnet runt, året om. Vi är drygt 400 medarbetare.

Vi söker nu en Analytisk kemist/Driftchef med driftansvar för hela den analytiska verksamheten som ersättare vid pensionsavgång.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta övergripande med produktionsuppföljning, processoptimering, logistik och systemintegration på våra stora produktionsplattformar och utgöra ett stöd för enhetschefer samt för tekniskt- och medicinskt ansvariga i dessa frågor. Du kommer också att ansvara för kvalitetsuppföljning av kemiska och immunkemiska analysmetoder tillsammans med våra övriga kemister. Du rapporterar till verksamhetschefen och ingår i en tvärfunktionell enhet.

Rollen är inte en linjechefsroll men i arbetsuppgifterna ingår att hålla samman de tekniska nätverk som finns i verksamheten och driva analystekniska frågeställningar mot både externa och interna samarbetspartners. Det ingår att ansvara för och utveckla den analytiska processen i en verksamhet som rutinmässigt servar stora delar av Västra Götalandsregionen men även har nationella och internationella åtaganden. Tjänsten är nära kopplad till vår kvalitetschef och i rollen ligger ansvaret att genom nätverk av externa leverantörer, interna sektionsledare och tekniska ansvarsgrupper säkerställa att den analytiska verksamheten på klinisk kemi lever upp till de kvalitetskrav som verksamheten fastställt för vår ackreditering.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högre bioanalytisk examen, PhD eller motsvarande och därefter flera års relevant yrkeserfarenhet i fältet. Du har brett tekniskt kunnande i bioanalytisk kemi och mycket god kommunikationsförmåga på svenska och engelska. En serviceinriktad attityd och vilja att ständigt förbättra samt en självklar förmåga att ta ansvar och leverera på utsatt tid är något du står för. Du har mycket god samarbetsförmåga både inom och mellan organisationer samt ett tydligt driv och förmåga att snabbt värdera information för att kunna fatta beslut.

Du har erfarenhet av kvalitetsarbete i en regulatoriskt styrd verksamhet och starka ledarskapskompetenser och erfarenhet av att leda experter och specialister i en matrisorganisation till tydliga resultat.

Du har kunskap i logistik och goda erfarenheter av att leda processutveckling i komplexa organisationer.
Erfarenhet av att vara kravställare vid upphandling av teknisk utrustning samt erfarenhet av att driva utveckling i nära samarbete med externa leverantörer

Erfarenhet av processindustri och processoptimering är meriterande, likaså av modern IT-teknik och systemintegration. Erfarenhet av LEAN samt av att driva förbättringsarbete är önskvärt.

Det är viktigt att du kan samarbeta och har god kommunikationsförmåga samt en serviceinriktad attityd och stort driv. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och erfarenhet av arbete i likande miljö.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2015-04-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2014/5823
Kontakt
  • Verksamhetschef, Anders Lindahl, 031-342 40 89
Facklig företrädare
  • SACO, Mats Ohlson, 031-342 78 87
Publicerat 2015-01-07
Sista ansökningsdag 2015-01-31

Tillbaka till lediga jobb