Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Rättspsykiatrisk rehabenhet 2 och 3

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem i Västra Götalandsregionen. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av yttersta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av högsta kvalitet.

Om verksamheten

Rättspsykiatrin vårdar patienter som är dömda till rättspsykiatrisk vård efter att ha begått brott under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vanligast är att patienterna har en psykossjukdom, med eller utan missbruk, men även andra psykiatriska tillstånd förekommer.

Vid Rågården finns totalt fem slutenvårdsenheter. Fyra av dessa vårdar rättspsykiatriskt dömda patienter och en enhet vårdar anhållna, häktade och fängelsedömda patienter med behov av tillfällig psykiatrisk specialistvård. Förutom detta finns vid Rågården ett aktivitetshus samt en öppenvårdsmottagning som följer upp patienter i vårdformen öppen rättspsykiatrisk vård.

Vi individualiserar vårdinsatserna för att öka förutsättningarna för att patienten ska få kontroll över sin sjukdom och förhindra återfall i brottslig verksamhet. Förutom att bedriva individanpassad psykiatrisk vård har rättspsykiatrin ett uttalat samhällsskyddsuppdrag vilket innebär att vårdupplägget kring patienterna innehåller behandlings-, stöd- och kontrollinsatser med syfte att den enskilde inte ska återfalla i brottslighet.

Verksamheten är i ständig utveckling och vi är måna om att våra medarbetare deltar med idéer och engagemang för att förbättra verksamheten. Verksamheten är kopplad till forskningsenheten CELAM (Centrum för Etik, Juridik och Mental hälsa) vilket gör att vi kontinuerligt är en del av den senaste utvecklingen inom rättspsykiatrisk vård.

Vad erbjuder vi?

  • En unik arbetsmiljö i fina lokaler i ett naturnära område beläget 20 minuter från centrala Göteborg med gratis parkering och goda kommunikationer från centrala Göteborg.
  • Möjlighet att påverka utvecklingen av verksamheten via idéer, kunskap och engagemang.
  • Kontinuerliga utbildningsinsatser kopplade till vårt arbete inom rättspsykiatrin, vilket bland annat innebär regelbundna säkerhetsutbildningar samt fördjupning i psykiatriska sjukdomstillstånd.
  • Handledning för att du som medarbetare ska känna dig trygg och få möjlighet att trivas och utvecklas i din roll som behandlingsassistent.
  • Möjlighet att använda verksamhetens aktivitetshus där det bland annat finns gym, sporthall och bassäng.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med dina kollegor arbetar du med en långsiktig vårdplan, där du som behandlingsassistent har en motiverande, stöttande och aktiv roll för patientens rehabilitering. Du har en betydande roll i patientens team där du kommer ha möjlighet att delta vid riskbedömningar, stötta upp vid utredningar, behandlingar samt psykopedagogiska insatser.

Det ingår i dina arbetsuppgifter att tillsammans med dina kollegor upprätthålla en god arbetsmiljö på vårdenheten. Ditt förhållningssätt och dina insatser är av avgörande betydelse för att verksamheten ska präglas av lugn, trivsel, omvårdnad och trygghet.

Om dig

Vi söker dig som är utbildad behandlingsassistent alternativt innehar utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du erfarenhet av psykiatrin sen tidigare samt om du har utbildning i återfallsprevention och/eller MI (motiverande samtal).

Det krävs att du är en stabil person med tålamod. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift då dokumentation är en viktig del i arbetet. Då du kommer vara en förebild för patienterna är det viktigt att du är bra på att skapa relationer samtidigt som du är tydlig och kan sätta gränser.

Då arbetet bygger mycket på rehabiliterings- och behandlingsarbete krävs det att du har ett rehabiliterings- och patientfokus. Du är bra på att samarbeta samtidigt som du också kan arbeta självständigt. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.

Urval sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg, Gunnilse
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/2641
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Anna Olander, 031-3437922
Facklig företrädare
  • Vision, Sebastian Karakas, 031-3437920
Publicerat 2022-03-24
Sista ansökningsdag 2022-04-07

Tillbaka till lediga jobb