Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk patologi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Din nya arbetsplats

Klinisk patologi erbjuder 3 utbildningstjänster som syftar till att erhålla specialistkompetens inom klinisk patologi och som ska verka för optimal och evidensbaserad patologiverksamhet i hälso- och sjukvården.

Verksamhetsområdet klinisk patologi består totalt av cirka 270 medarbetare placerade inom Sahlgrenska, Södra Älvsborgs sjukhus och Norra Älvsborgs Länssjukhus. Av dessa är cirka 60 specialistläkare och 15 ST-läkare. 

Inom verksamhetsområdet utförs diagnostik av cell- och vävnadsprover från kliniker och mottagningar representerande såväl bassjukvård som högspecialiserad vård. Klinisk patologi erbjuder diagnostisk service genom histopatologiska och cytologiska undersökningar, samt obduktionsundersökningar. Vid enheterna bedrivs även klinisk konferensverksamhet, kliniskt utvecklingsarbete och undervisning. Vidare bedrivs i samverkan med Göteborgs universitet och Sahlgrenska akademin högkvalitativ forskning med starka kopplingar till kliniska verksamheter.

Verksamheten är ackrediterad och kännetecknas av hög kompetens, kvalitet och effektivitet. För att möta kundernas specifika krav har vi inom ett flertal medicinska specialområden företrädare med särskild kompetens och erfarenhet. Vi samarbetar med laboratorier både i Sverige och utomlands.

Om arbetet inom patologi

ST-läkartjänsterna utformas i samråd med dig, handledare, studierektor och sektionschef utifrån Socialstyrelsens målbeskrivning i Klinisk patologi och utbildningsboken i patologi (https://www.svfp.se/). 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare eller är i slutet av din AT-tjänstgöring. För att behärska arbetsuppgifterna behöver du kunna uttrycka dig väl i svenska, både i tal och skrift, krav Svenska C1. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet inom klinisk patologi eller annan laboratoriespecialitet, likaså om du har forskningserfarenhet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och ett genuint intresse av att arbeta inom denna laboratoriespecialitet.

God självkännedom och samarbetsförmåga är viktiga egenskaper liksom att du har förmåga att ta ansvar, är tydlig samt kan fatta självständiga beslut. I vissa fall innebär specialiteten snabb diagnostik för akut handläggning vilket innebär att du bör vara stresstålig. Vi förväntar oss att du är lyhörd för din omgivning och dina kollegor.

Bifoga bevis om legitimation i din ansökan.

Urval och intervjuer sker löpande under hela ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/1659
Kontakt
  • Anders Bergström, sektionschef , 031 - 342 19 25
Facklig företrädare
  • Mario Verdicchio, Läkarförbundet, 031 - 342 19 51
Publicerat 2022-02-22
Sista ansökningsdag 2022-03-31

Tillbaka till lediga jobb