Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU), Neurologi-Psykiatri-Habilitering

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Var med barn- och ungdomspsykiatrin och starta igång ”Integrerad vård” för barn och unga på SiS (vård av unga på särskilda ungdomshem), i Västra Götaland!

Vi är i uppstarten av en ny verksamhet med mobilt team inom barn- och ungdomspsykiatrin. Arbetet innebär att utföra barnpsykiatrisk vård och behandling på SiS-ungdomshem, i tät samverkan med SiS, för barn och ungdomar med de mest komplexa vårdbehoven. Vi utökar vårt nystartade team med ytterligare en psykologtjänst och söker nu efter en legitimerad psykolog som brinner för målgruppen och för samverkan! 

Om verksamheten

"Integrerad vård” är ett nationellt uppdrag från regeringen till Socialstyrelsen där Västra Götalandsregionen (VGR) ingår som en av tre regioner.

I Västra Götaland finns sex SiS-institutioner och alla ingår i uppdraget. Socialstyrelsen har tagit fram kriterier för målgruppen som ingår i den integrerade vården. Barn- och ungdomspsykiatrin i VGR har valt att organisera arbetet genom mobila team med uppdrag gentemot hela regionens SiS- institutioner. Detta skall säkerställa en jämlik vård. Teamet kommer att bestå av läkare, psykolog, sjuksköterska och en socionom med koordinerande funktion, liknande SIP-koordinator/fast vårdkontakt. Det mobila teamet är uppdelat i ”norr och söder” och utgår vardera från barnpsykiatrin NU-sjukvården och barnpsykiatrin SU. Aktuell psykologtjänst kommer att utgå från SU och BUP Drottninggatan, men kommer ha hela upptagningsområdet som uppdrag. Verksamheten är fortfarande under uppstart och teamet planeras vara igång i operativt arbete 1 mars.     

Arbetsuppgifter

Arbetet i det mobila teamet innebär att ta emot remisser avseende SiS-placerade ungdomar, bedöma behov samt ge olika behandlingsinsatser på plats på SiS-institutioner. Nya rutiner, arbetssätt och strukturer för den integrerade vården kommer att tas fram i samverkan med SiS. Teamet kommer även att ha en konsultativ roll både extern och internt. Distansarbete kan bli aktuellt men arbetet kräver även en stor närvaro på respektive SiS- institution. Ett fortsatt nationellt samarbete med Socialstyrelsen och andra regioner kommer att vara aktuellt i uppdraget.

Flertalet av dessa barn och ungdomar har komplexa och problematiska förhållanden bakom sig och svårt att lita på vuxenvärlden. Som psykolog ansvarar du tillsammans med andra professioner i det mobila teamet, för att bedöma, behandla och utreda barn och unga med svåra psykiatriska och neuropsykiatriska tillstånd. Det är ett arbete med en målgrupp som kan ha ett utmanande och provocerande beteende i sitt utagerande mot omgivningen eller i destruktiva beteende mot sig själva. Det är viktigt att du känner dig trygg i hur du reagerar i eskalerande situationer samt har lätt för ett lågaffektivt bemötande. Du kommer arbeta med utveckling av arbetsmetoder kring målgruppen, dels gällande direkta behandlingsinterventioner men också konsulterande och utbildande för övriga BUP-verksamheter i regionen och personal på boendet som arbetar runt barnet/ungdomen. Det kommer finnas stora möjligheter att påverka arbetsdagens upplägg och möjligheter till visst distansarbete.

Om dig

Vi söker legitimerad psykolog som vill vara med, starta upp och utveckla ett mobilt team för målgruppen barn och ungdomar med svår psykiatrisk problematik placerade under LVU på SiS-institutioner i VGR.

Du har erfarenhet av neuropsykiatriska utredningar, har goda kunskaper i bedömning och differentialdiagnostik samt ett brinnande intresse för behandling av de till synes mest svåråtkomliga.  

Du ska kunna samverka, tycka det är roligt med utvecklingsarbete och ha stort engagemang för ungdomar med de mest komplexa psykiatriska behoven. Vidare trivs du med att arbeta i en omväxlande och förändringsvillig miljö tillsammans med olika professioner och samverkansparter. Du har lätt för handledande uppgifter och kan hålla föredrag eller utbildande insatser i grupp.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete inom barn- och ungdomspsykiatrin, vuxenpsykiatrin eller LVU-hem. Som psykolog i integrerad vård väntar ett varierat och meningsfullt uppdrag och gör skillnad för barn, ungdomar som är särskilt utsatta. Du är ansvarsfull, har ett stort engagemang och erfarenhet av självständigt arbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet i kombination med matchning av övrig rekrytering i teamet.

Rekrytering kan komma att ske under annonseringstiden. 

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-03-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/520
Kontakt
  • Anneli Eile Mutén, verksamhetssamordnare, 070 - 020 68 26
  • Suzanne Ågård, överläkare, 070 - 398 16 84
Facklig företrädare
  • Psykologförbundet, Erik Myhrman , 031 - 343 78 04
Publicerat 2022-02-04
Sista ansökningsdag 2022-02-20

Tillbaka till lediga jobb