Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Gastroenterologisk endoskopimottagning

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om dig 

Du som söker är legitimerad sjuksköterska, har arbetat självständigt och utfört ansvarstagande sjuksköterskearbete. Vi ser att du har några års erfarenhet av att arbeta som sjuksköterska, helst inom gastroenterologisk vård eller motsvarande. Erfarenhet från gastroenterologisk endoskopiverksamhet är meriterande, men inte nödvändigt, liksom erfarenhet från forskningsverksamhet. Du behöver kunna arbeta självständigt och ta eget ansvar i samverkan med ett internationellt forskarteam. Lika viktigt är att du kan interagera med forskare på engelska.

Arbetsuppgifter

Sedvanliga arbetsuppgifter för sjuksköterska vid gastroenterologisk endoskopienhet (GEA) såsom omvårdnad och att assistera i samband med endoskopi. Arbetet i forskningsgruppen består av rekrytering och inkludering av patienter i forskningsprojekt, insamlandet av biopser, transport och omhändertagande av dessa (registrering, infrysning med mera) och efter önskemål analyser av biopsier i samverkan med forskare. Ansvar för registerhållning och biobanksorganisation. Eftersom arbetet innebär två olika delar är arbetsinnehållet mycket varierande. Utöver arbete vid endoskopier på GEA ingår en del administrativa och andra arbetsuppgifter såsom instrumenthantering och omhändertagande på uppvaket. Vid universitet har man eget kontor med direktkoppling till sjukhusets olika datasystem eftersom del av arbetet innebär att tillsammans med forskare analysera patienternas sjukdomar och behandling. Initialt blir man introducerad i de mindre avancerade delarna av verksamheten på GEA för att succesivt introduceras i de mer avancerade arbetsmomenten vid universitet. Du kommer att delta vid nationella och internationella vetenskapliga möten. Som sjuksköterska på GEA och vid universitet finns det mycket stora möjligheter för kompetensutveckling över tid.

Om verksamheten

GEA är en gastroenterologisk endoskopienhet som utför endoskopiska undersökningar, såsom, gastroskopi, koloskopi och ERCP i mag-tarmkanalen i såväl diagnostiskt som terapeutetiskt syfte. GEA har sedan många år ett framgångsrikt samarbete med den Mucinbiologiska forskningsgruppen vid Göteborgs universitet http://www.medkem.gu.se/mucinbiology/. Denna forskningsgrupp är internationellt ledande i förståelsen hur ett slemlager separerar tarmens bakterier från tarmytan. Gruppen har visat hur defekter i detta slemlager kan leda till inflammatorisk tarmsjukdom och kan bidra till andra såsom cancer, coeliaki, IBS och andra mer generella sjukdomar. Forskningsgruppen är välfinansierad, den största vid Göteborgs universitet och innefattar ett 30-tal internationella forskare. Det arbetar idag en sjuksköterska som kombinerar arbetet på GEA med arbetet på universitetet, vilket vi behöver utöka med ytterligare en person. På GEA arbetar sjuksköterskor, läkare samt sekreterare och på universitet forskare från olika delar av världen. Till GEA kommer patienter både polikliniskt och från vårdavdelningar på sjukhuset. Arbetet vid universitetet innebär att rekrytera patienter, samla in vävnadsprover, se till att dessa blir registrerade och placerade i biobank, i mån av intresse hjälpa forskarna med analyser och administrativt ansvara för biobanken av prover. Arbetet vid GEA innebär nära samarbete med läkare vid olika typer av skopier. Arbetet på universitet innebär samarbete med svenska och internationella forskare, kommunikation sker huvudsakligen på engelska. GEA är öppen måndag till fredag på dagtid och är av både planerad och akut karaktär. Tjänsten är initialt avsedda att vara hälften som sjuksköterska på GEA och hälften på universitetet.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Sahlgrenska Blå Stråket, Medicinaregatan 9A
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/321
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Gisela Ringström, 031 - 342 80 69
  • Professor, Gunnar C Hansson , 070 - 949 00 05
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Ann-Christin Karlsson, 031 - 342 11 40
Publicerat 2022-01-14
Sista ansökningsdag 2022-01-31

Tillbaka till lediga jobb