Regionhälsan Mini-Maria Södra Älvsborg

Legitimerad sjuksköterska, som brinner för att arbeta med unga med missbruksproblematik och deras anhöriga, sökes till verksamhet Mini-Maria Södra Älvsborg!

Om oss

Verksamheten startade upp i början av 2020. Vi vänder oss till ungdomar upp till 21 år som har narkotika- och/eller alkoholproblem och/eller spelmissbruk samt deras anhöriga. Vår huvudmottagning ligger i samma lokaler som Närhälsans vårdcentral Södra Torget i Borås. Närmottagningar kommer vara placerade i Bollebygd, Herrljunga, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn och Vårgårda.

Vårt uppdrag är att vara en lättillgänglig mottagning dit ungdomar och deras föräldrar antingen på eget initiativ eller genom att de har blivit hänvisade kan komma för att få råd, stöd och behandling. Lättillgängligheten gör det möjligt för oss att tidigt sätta in de insatser som behövs för patienten och deras anhöriga. Vi har även ett uppdrag att arbeta förebyggande och ge råd och stöd till andra enheter och professioner.

Arbetet bygger på tvärprofessionellt teamarbete där sjuksköterskor, socionomer, psykolog och läkare kommer arbeta tillsammans. Mottagningarna drivs med delat huvudmannaskap mellan Borås Stad och Regionhälsan, Västra Götalandsregionen. Den medicinska personalen bemannas via Regionhälsan och den psykosociala personalen bemannas från Borås stad. Enhetschefen för ungdomsmottagningen kommer vara enhetschef för sjuksköterskorna på Mini-Maria och ha deltat ledarskap för verksamheten tillsammans med IFO:s chef för enheten unga vuxna.

Om jobbet

Som sjuksköterska hos oss kommer du ha många varierande arbetsuppgifter som innebär alltifrån hälsosamtal, provtagning samt bedömnings- och anhörigsamtal. Utöver det kommer du utförs andra utåtriktade insatser som till exempel samverkan med vårdgrannar och andra myndigheter. Du kommer att ha ett nära samarbete med bland annat psykiatrin och socialtjänsten.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du är vidareutbildad inom psykiatri och/eller barn och ungdom. Det är även meriterande med arbetserfarenhet från ungdomsarbete, missbruksvård, vuxen- och/eller ungdomspsykiatri. B-körkort är ett krav.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och egenskaper som god samarbetsförmåga, flexibilitet och förmåga att arbeta självständigt och i team. Låter detta intressant? Sök tjänsten!

Villkor

Kan du påbörja tjänsten inom kort är det önskvärt. Urval och intervjuer sker fortlöpande under annonseringsperioden. 

Tjänsten är i huvudsak placerad i Borås, arbete vid närmottagningar i området ingår i tjänsten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/83
Kontakt
  • Åsa Gärdelöv, Enhetschef, 073 - 02 09 234
Facklig företrädare
  • Sabina Gustafsson, Vårdförbundet, 0761 - 37 21 86
Publicerat 2022-01-05
Sista ansökningsdag 2022-02-09

Tillbaka till lediga jobb