NU-sjukvården, Bild- och funktionsmedicin, Radiologiska avdelningen NÄL

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Vi söker nu röntgensjuksköterskor till radiologiska avdelningen på Näl i Trollhättan för att stärka upp vårt team då vi utökar maskinparken och därmed verksamheten över tid!

Radiologiska avdelningen
Radiologiska avdelningen är en del av Bild- och funktionsmedicin tillsammans med Mammografi och Klinisk fysiologi. Totalt är vi cirka 220 medarbetare i Trollhättan och Uddevalla.

Radiologiska avdelningen är uppdelad på två avdelningar, en på NÄL och en på Uddevalla sjukhus.

Tillsammans utför vi cirka 150 000 röntgenundersökningar per år. På våra avdelningar finns alla modaliteter för undersökningar av i stort sett alla kroppens organ. På NÄL bedrivs till största delen akut röntgenverksamhet, då NU-sjukvårdens akutsjukvård samt intensivvård finns där. Det betyder att vi utför undersökningar dygnet runt. Både kvälls-, natt- och helgarbete kommer att ingå i dessa tjänster.

Rollen som röntgensjuksköterska
Som röntgensjuksköterska hos oss kommer du att vara en del av själva kärnan som ger remittenterna de svar de behöver för att behandla och vårda sina patienter. Avdelningen erbjuder undersökningar i form av många olika modaliteter vilket gör arbetet spännande och omväxlande. Vi har även PCI-verksamhet på avdelningen under vissa tider. Du kommer att möta patienter från alla sjukhusets verksamheter men även en del elektiva patienter utifrån. Arbetet innebär allt från konventionell röntgen till mer avancerade undersökningar av både barn och vuxna.

Citat från en av våra medarbetare:
”NÄL som akutsjukhus borgar för mångfald både gällande patienter och undersökningsmetoder. Man får en väldigt bred kompetens som röntgensjuksköterska om man arbetar här. Sedan är vi ett fantastiskt bra gäng. Vi behöver bli några fler bara.”

Då övergripande delen består av akut verksamhet är det till hjälp att vara flexibel och kunna växla mellan uppgifter och olika undersökningar. Att vara trygg i sig själv och skapa förtroende hos patienterna är också viktigt.

Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Vi söker dig som:

  • Är legitimerad röntgensjuksköterska
  • Kan skapa goda relationer och har en god samarbetsförmåga
  • Kan arbeta självständigt såväl som i team
  • Är stresstålig, noggrann, ansvarstagande och nyfiken på att lära mer
  • Är flexibel och har ett positivt sinnelag

Det är meriterande om du har intresse och erfarenhet av arbete med angiografier (PCI).

Varmt Välkommen till oss med din ansökan!

Intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/29
Kontakt
  • Per-Åke Berggren, avdelningschef, 0722-03 56 50
  • Christina Johansson, avdelningschef, 0722-07 61 59
Facklig företrädare
  • Stig Rörvik, Vårdförbundet, tfn 010-435 29 00
Publicerat 2022-01-03
Sista ansökningsdag 2022-01-31

Tillbaka till lediga jobb