Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk genetik

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Verksamhetsbeskrivning 

Klinisk genetik omfattar patientmottagning och konsultverksamhet samt laboratoriediagnostik av genetiska sjukdomar och tillstånd. Till patientmottagningen remitteras såväl barn som vuxna patienter från hela regionen som har behov av klinisk genetisk diagnostik, utredning och genetisk vägledning. Klinisk genetik har ett regionalt uppdrag att utveckla mottagnings- och konsultverksamhet i samarbete med sjukvården, att fortbilda hälso- och sjukvårdspersonal samt utgöra ett kompetenscentrum i genetiska frågor. Verksamheten har också ansvar för Centrum för sällsynta diagnoser.

Verksamhetsområdet Klinisk genetik och genomik vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) har totalt cirka 130 medarbetare inom ett stort spann av yrkeskunnande, bland annat läkare, genetiska vägledare, undersköterskor, vårdadministrativ personal, biomedicinska analytiker, sjukhusgenetiker och bioinformatiker. Vår öppenvårdsmottagning omfattar cirka 3000 besök per år med bland annat frågeställningar inom sällsynta sjukdomar, ärftlig cancer och fosterdiagnostik. Den laborativa verksamheten inom Centrum för medicinsk genomik utför majoriteten av all genetisk analys inom Västra Götalandsregionen. Verksamheten präglas av förändringsarbete och utveckling både avseende arbetssätt och införande av ny kunskap.

Arbetsbeskrivning 

Klinisk genetik är ett område i stark utveckling då kunskapen om genetiska sjukdomar och genetiska analyser ökar. Som psykolog möter du individer och familjer med ärftlig sjukdom eller risk. Du spelar en central roll i att stödja individer i livsavgörande beslutsprocesser.

Arbetet innefattar vägledande samtal, krisbearbetning och psykologisk behandling med patienter och deras närstående. Du gör även bedömningar gällande psykiatrisk problematik och psykologisk behandling. Vid behov i samarbete med andra vårdgivare och övriga externa aktörer.

Utöver detta arbetar du med handledning, utveckling och utbildning. Du jobbar såväl självständigt som i tvärprofessionella team. Vi erbjuder ett spännande och stimulerande arbete med nära koppling mellan klinisk verksamhet, forskning och utveckling. Du kommer att ha tillgång till regelbunden handledning och möjligheter till vidareutbildning finns. Det kan finnas möjlighet att kombinera tjänsten med andra uppdrag på deltid.

Kvalifikationer 

Vi söker dig som är erfaren legitimerad psykolog. Du ska ha arbetat inom hälso- och sjukvård och är nyfiken och vill utvecklas inom ett nytt medicinskt område. Som person är du trygg, stabil och flexibel och har en god empatisk förmåga och kan sätta dig in i någon annans perspektiv men samtidigt bemöta individen på ett professionellt sätt. Du har integritet och god självkännedom. Det är viktigt för dig att bemöta patienter i linje med hälso- och sjukvårdens värdegrund. Du tar ansvar för dina uppgifter och kan själv driva ditt arbete samtidigt som du trivs med att arbeta i team. Forskningserfarenhet är meriterande. God förmåga att på svenska kommunicera i tal och skrift är nödvändigt.

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/9
Kontakt
  • Verksamhetschef, Lovisa Lovmar, 070 - 081 67 54
Facklig företrädare
  • SACO, Helena Kristiansson, 031 - 343 48 26
Publicerat 2022-01-18
Sista ansökningsdag 2022-01-26

Tillbaka till lediga jobb