Förvaltningen för kulturutveckling, Område 2

I Västra Götalandsregionens Förvaltning för kulturutveckling samlas kompetens inom olika konstformer, natur- och kulturarv, drift av besöksmål och museer samt kulturella horisontella perspektiv såsom hållbarhet, tillgänglighet och barn och unga. Förvaltningen bildades 1 januari 2020 och är en sammanslagning av de tidigare förvaltningarna Kultur i Väst och Västarvet. Läs mer här: www.vgr.se/kulturutveckling.

Alla invånare i Västra Götaland har rätt till ett rikt kulturliv. Det är en central del av regionens vision Det goda livet. Förvaltningen för kulturutveckling är landets bredaste regionala kultur- natur- och kulturarvsförvaltning och samlar kompetens inom olika konstformer, natur- och kulturarv, biblioteks- och museiverksamhet. För att genomföra vårt uppdrag arbetar vi i nära samverkan med kommuner, kommunalförbund, civilsamhälle, det fria kulturlivet, näringsliv och akademi liksom med en rad olika myndigheter.

Utställningstekniker
Som utställningstekniker i Förvaltningen för kulturutveckling är du med i produktionen av utställningar till förvaltningens museer och besöksmål och för turnerande utställningar.

Som utställningstekniker ansvarar du för arbetet med att förbereda och bygga nya utställningar i samarbete med kollegorna. I arbetet ingår att lösa problem, vara självgående och samtidigt trivas med att ingå i samarbeten med interna och externa kollegor med fokus på utställningsproduktion. Du arbetar praktiskt med finsnickeri, konstruktioner och med montering av ljud, ljus och teknik samt med inköp. Du kommer att bygga utställningar och vara med från ritningsstadiet till färdig produkt. Planeringen sker i projektgrupper där du sitter med som sakkunnig för ditt område.

Produktionen sker i första hand i vår verkstad i Vänersborg. Du arbetar ibland som ensam utställningstekniker och i andra fall tillsammans med andra utställningstekniker samt utställningsproducenter. Alltefter behov kan det finnas exempelvis AV-tekniker och även representanter med annan kompetens med i gruppen. I arbetet ingår att turnera våra vandringsutställningar och montera dem på plats. Du kommer också att bygga utställningar på förvaltningens museer och besöksmål runt om i regionen så tjänsten innebär en del resande.

Miljömedvetenhet och kostnadseffektivitet är viktiga ledord i verksamheten.

Din profil
Vi söker en utställningstekniker med god organisationsförmåga och med erfarenhet av utställningstekniskt praktiskt arbete. Du har utbildning och erfarenhet inom konstruktion och snickeri därutöver ser vi gärna att du har någon form av utbildning inom utställningsproduktion. Du har erfarenhet av AV-teknik och kunskap av ljussättning. Kunskap och intresse för nya multimedia verktyg är ett plus. Det är en stor merit om du har erfarenhet av utställningsproduktion, inklusive ljussättning och installation av teknik i utställningar. Vi söker dig som är händig, kreativ, lyhörd och lösningsinriktad med god samarbetsförmåga och social kompetens. Du tycker om att arbeta mot deadlines. Arbetet ställer krav på noggrannhet och ordningssinne och förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Om du är en kreativ problemlösare, är bra på att samarbeta och har en hög social kompetens kommer du att trivas hos oss. Ett plus om du är intresserad av natur- och kulturarvsfrågor. 

Därför är körkort med minst B-behörighet ett krav.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Vänersborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/8422
Kontakt
  • Pernilla Schedin, 070-0207662
Facklig företrädare
  • Eva Edsler. DIK, 0706-48 23 00
  • Nicklas Foresti, VISION, 0706-59 03 47
Publicerat 2021-12-17
Sista ansökningsdag 2022-01-09

Tillbaka till lediga jobb