Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk mikrobiologi NÄL

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Om verksamheten

Klinisk mikrobiologi är organiserad i sju enheter varav fem är placerade inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset, en på Södra Älvsborgs sjukhus och en på Norra Älvsborgs Länssjukhus/Uddevalla sjukhus. NU-sjukvårdens upptagningsområde omfattar cirka
280 000 invånare.

Klinisk mikrobiologi, Norra Älvsborgs Länssjukhus har cirka 20 medarbetare och på laboratoriet bedrivs både odlings- och molekylärbiologisk diagnostik av bakterier, svampar och virus.

Vad erbjuder vi? 

Vi erbjuder dig ett spännande och omväxlande arbete inom en verksamhet med snabb teknisk utveckling. Vi erbjuder också fortsatta utvecklingsmöjligheter för dig som vill upprätthålla en bred kompetens med varierande arbetsuppgifter, men vi har även behov av dig som har eller vill utvecklas mot en speciell kompetens.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna varierar efter vilken placering man har och vårt mål är att alla medarbetare ska vara upplärda på alla arbetsuppgifter. Detta för att få en så bred kompetens hos personalen som möjligt och att arbetet blir varierande.

Arbetsuppgifterna innefattar allt från att ta hand om proverna när de kommer till laboratoriet, odla proverna manuellt eller på vår utodlingsrobot, läsa av och bedöma resultaten, utföra ytterligare tester och besvara proverna samt även utföra analyser på våra PCR-utrustningar.

Om dig

Vi söker dig som är utbildad biolog. Erfarenhet av tidigare arbete på kliniskt mikrobiologiskt laboratorium är meriterande.

Det är viktigt att du arbetar på ett ansvarsfullt och noggrant sätt och att du både tycker om att arbeta tillsammans med andra men att du också kan arbeta självständigt. Vi önskar att du har ett engagerat och positivt arbetssätt. Du bör se samarbete med rak och tydlig kommunikation som en självklar del i arbetet, ha hög serviceambition och ett starkt kvalitetstänkande. Du är positiv till förändringsarbete och du medverkar aktivt till en god arbetsmiljö. Vårt arbete kräver att du ska kunna utrycka dig väl på svenska i tal och i skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Annonsen avser två tillsvidareanställningar och ett vikariat på 6 månader. 

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/8158
Kontakt
  • Enhetschef, Annelie Malm, 010 - 435 30 33
Facklig företrädare
  • Naturvetarna, Ewa Johansson, 031 - 342 47 09
Publicerat 2021-12-13
Sista ansökningsdag 2022-01-21

Tillbaka till lediga jobb