Göteborgs Botaniska Trädgård

Göteborgs Botaniska Trädgård är en del av Västra Götalandsregionen. Vi är den största trädgården i sitt slag i Norden och en av de ledande i Europa. Trädgården är ett internationellt respekterat center för botanisk forskning och hortikulturell utveckling. En viktig del i vårt uppdrag är att bevara och sprida kunskap om den biologiska mångfalden i världen. Trädgården är också ett viktigt besöksmål för mer än 600 000 besökare varje år.

Beskrivning

Säsongsarbete. 

På vår arbetsplats är det viktigt att alla medarbetare ser sig som en del av en helhet och att vi arbetar mot gemensamma mål. Vi strävar efter att vara en arbetsplats som speglar samhällets mångfald. 

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med löpande skötsel av våra olika anläggningar inom Botaniska trädgården. Det kan omfatta arbete i växthus, park med sommarbloms- och perennplanteringar, alpin avdelning, woodland, plantskoleskötsel, skötsel av gångar och gräsytor, anläggning och trädvård. Vi har också behov av säsongsarbetare i vårt besökscentrum. Vi arbetar ständigt med att utveckla vår verksamhet och målet är alltid att ge våra besökare en rik och fin upplevelse hos oss. Arbetet utförs både självständigt och i grupp. Information om arbetsuppgifterna lämnas både genom muntliga och skriftliga instruktioner. Helgtjänstgöring ingår, i besökscentrum även schemalagd kvällstid. Säsongen sträcker sig över cirka 5 månader under perioden 1/4 - 31/10. 

Kvalifikationer

Vi vänder oss till dig som har minst 6 månaders yrkesmässig erfarenhet av trädgårdsarbete. 

Grundläggande trädgårdsutbildning är ett krav. För arbete i besökscentrum krävs dessutom kassaerfarenhet. Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, är flexibel samt behärskar svenska språket både muntligt och skriftligt. Du är en arbetsam person som har lätt för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter och få dem gjorda. Då vi är ett stort besöksmål är det önskvärt att du har ett stort intresse av att sätta våra besökare i centrum. Minst AM-körkort är ett krav. 

Villkor

Ange eventuella önskemål om arbetsperiod i din ansökan. Rekryteringen beräknas vara avslutad senast i månadsskiftet mars/april 2022. Då Göteborgs Botaniska trädgård varje år har en stor mängd sökanden kan vi tyvärr inte lämna besked om tillsättningen dessförinnan. 

Botaniska tillämpar flextidsavtal.

 

Anställningsform Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-04-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/7713
Kontakt
  • Evamaria Ferm, enhetschef, 0707 801010
  • Indra Ekdahl, samordnare besökscentrum, 0762 828068
Facklig företrädare
  • Christer Isaksson, Vision, 0707 225166
  • Åsa Kullin, SACO, 0707 706596
Publicerat 2021-12-01
Sista ansökningsdag 2022-01-06

Tillbaka till lediga jobb