Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Enhet 2 Basal klinisk kemi Sahlgrenska

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Om verksamheten

Klinisk Kemi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) är en av de största verksamheterna i landet bland de offentliga laboratorierna och omfattar cirka 400 medarbetare. Verksamhetsområdet är fördelat på sammanlagt 12 enheter plus en medicinsk sektion. Klinisk Kemi förser alla tre sjukhusen inom SU, övriga sjukhus i regionen och primärvården med kvalificerad laboratorieservice av hög kvalitet.

Enhet 2 inom Klinisk Kemi utför högspecialiserad hematologisk diagnostik och innefattar sektioner som utför analyser inom områdena benmärgsmorfologi, flödescytometri och specialkoagulation.

På sektionen för Flödescytometri kommer du ingå i vår grupp av 10 biomedicinska analytiker och en biolog. Vi har dagligt tätt samarbete med medicinskt ansvariga läkare på sektionen samt kollegor på sektionen för Benmärgsmorfologi.

Om arbetet

Du kommer att arbeta självständigt med laborativt arbete i form av provpreparation av främst blod och benmärg. Det innebär tolkning av remiss för analysbestämning, manuell preparation för infärgning med antikroppar, analys på flödescytometer med tolkning av resultat samt skriva preliminära medicinska utlåtanden. Drift och underhåll av laboratoriets utrustning samt utvecklingsarbete och kvalitetsarbete ingår i tjänsten.

Tolkning av flödescytometriska resultat är utmanande varför vi har en lång upplärningstid på många analyser. Men du kommer snabbt in i det dagliga arbetet vilket innebär att du kan jobba självständigt samtidigt som vidare upplärning fortgår, alltid med tillgång till handledning. För att skaffa dig djupkunskap om teknik och utvärdering av resultat krävs flera års erfarenhet, engagemang och stort intresse för hematologi.

Rutinverksamheten utförs vardagar. Helg- och kvällsarbete kan förekomma, men är inte schemalagt i ordinarie placering.

Om dig

Vi söker dig som vill vara en del av vår grupp och tillsammans med oss utveckla sektionen. Som person behöver du vara ansvarsfull, noggrann och strukturerad. Du planerar ditt arbete och prioriterar arbetsuppgifter tillsammans med dina kollegor, således värderas din förmåga till kommunikation och samarbete högt.

Tidigare erfarenhet av hematologi och flödescytometri är meriterande men inte ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. För tjänsten krävs att du är legitimerad biomedicinsk analytiker.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/7672
Kontakt
  • Sektionsledare, Louise Kramén , 031 - 342 40 90
  • Enhetschef, Lena Hägerstrand , 072 - 200 40 35
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gunilla Lundberg , 070 - 264 94 70
Publicerat 2021-11-24
Sista ansökningsdag 2021-12-20

Tillbaka till lediga jobb