Sahlgrenska Universitetssjukhuset ,Verksamhet Neurosjukvård, Neurokirurgi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Beskrivning

Den neurokirurgiska verksamheten utgör en del av Neurosjukvården, Sahlgrenska och bedrivs vid de båda slutenvårdsavdelningarna 10 och 23, avdelning 135, Neurointensivvård (NIVA) och Neuro-Operation. Mottagningsverksamheten är förlagd till Neuromottagningen. Neurokirurgi är en regional specialitet där vi arbetar aktivt med utveckling, kvalitet och förbättring av våra arbetssätt och processer. Vårt uppdrag är att erbjuda samtliga invånare, barn och vuxna, i Västra Götalandsregionen en komplett neurokirurgisk vård av hög kvalitet. Vårdinsatser, både akuta och planerade, kan också erbjudas patienter, som kommer från andra delar av landet. Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus och genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård.

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsområde Neurosjukvård bedriver högspecialiserad vård för Västra Götalandsregionen och Norra Halland samt länssjukvård för storgöteborg. Verksamheten är organiserad i fyra sektioner bestående av Neurologi, Neurokirurgi, Rehabiliteringsmedicin samt Klinisk neurofysiologi.

Arbetsuppgifter

Du börjar din tjänst med fyra månaders tidsbegränsad anställning som vikarierande underläkare. Innan tre månader har gått görs en utvärdering av din lämplighet och du får besked om du får fortsätta din tjänstgöring som ST läkare. ST-tjänsten syftar till att erhålla specialistkompetens i neurokirurgi. En plan för detta kommer att läggas upp i samråd med studierektor. Utbildningen kan komma att viktas mot någon undergren inom neurokirurgi, beroende på bedömning av verksamhetens framtida behov. I arbetsuppgifterna under ST ingår bland annat kliniskt arbete inom neurokirurgisk sluten- och öppenvård, jourverksamhet samt randningar utifrån ST-plan. Upp till sex månader av den neurokirurgiska utbildningen kan komma att ske vid någon annan neurokirurgisk klinik inom landet eller utomlands.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare och vill vara med att utveckla neurokirurgin in i framtiden. Du sätter patienten i centrum och har lätt för att samarbeta med kollegor och andra professioner. Du bör ha god fingerfärdighet och beslutsförmåga samt god förmåga att arbeta självständigt. Det är viktigt att du är stresstålig och att du är redo att anta de speciella utmaningar som den neurokirurgiska specialiteten kan medföra. Du får gärna ha erfarenhet från arbete vid neurokirurgisk enhet och det är meriterande om du har intresse av forskning inom neuroområdet. Vi planerar intervjuer för tjänsten under vecka 2-3 2022.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/7350
Kontakt
  • Sektionschef, Steen Fridriksson, 031-342 96 22
Facklig företrädare
  • Läkarförbundet, Isak Michaelsson, 031- 342 10 00
Publicerat 2021-11-12
Sista ansökningsdag 2021-12-13

Tillbaka till lediga jobb