Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Infektion, Sprututbytesmottagning

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om verksamheten 

Sprututbytesmottagningen är en öppenvårdsmottagning tillhörande Infektionskliniken vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Mottagningen är belägen i nybyggd lokal på Östra sjukhuset och har öppettider vardagar måndag-fredag.

Vår målgrupp är individer som injicerar narkotika. Vårt huvuduppdrag är att arbeta med smittskydd och öka hälsan och kvalité i patientgruppen. Motivationsarbete och länkning till andra vårdgivare och socialtjänst är också en viktig del i vårt uppdrag.

På mottagningen arbetar sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, kurator och barnmorska tillsammans.

Arbetsuppgifter 

Som sjuksköterska på sprututbytesmottagningen kommer du att träffa personer som injicerar narkotika. Du kommer bland annat utföra provtagningar avseende Hepatit och HIV. Du kommer att utföra vaccinationer, såromläggningar, byten av injektionsverktyg, läkemedelsutdelning, utbildning i skadereducering samt motiverande samtal. I arbetet ingår även deltagande och konsultation med andra verksamheter runt om i regionen. Det finns goda möjligheter för dig som är forskningsintresserad. Vi använder oss av Melior och InfCare-sprutbyte som dokumentationssystem.

Om dig 

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med några års yrkeserfarenhet. För tjänsten är det meriterande om du har intresse av att arbeta med målgruppen och har några års klinisk yrkeserfarenhet från infektionssjukvård. Det är även meriterande om du har erfarenhet av somatisk- och/eller beroendevård relaterat till målgruppen och/eller annat mottagningsarbete som anses relevant för uppdraget. Vi ser att du har ett professionellt bemötande utifrån ett patientperspektiv.

Vi söker dig som har ambitionen att kompetensutvecklas inom ramen för uppdraget och har ett stort engagemang för målgruppen. Du ska kunna arbeta självständigt och vara nytänkande, kreativ och drivande. Vidare har du lätt för att skapa långsiktiga relationer och har en mycket god kommunikativ förmåga. Du ser till helheten, kan prioritera och tar ansvar för dina arbetsuppgifter samt slutför arbeten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/7227
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Panos Vasilakis, 031 - 343 42 76
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Jennie Bobeck, 031 - 343 42 86
Publicerat 2021-11-24
Sista ansökningsdag 2021-12-14

Tillbaka till lediga jobb