Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Verksamhet kirurgi barn

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om verksamheten

Verksamhet Kirurgi Barn vid Drottning Silvias Barnsjukhus är ett av fyra center i Sverige inom avancerad barn och ungdomskirurgi där barn med sällsynta gastro-intestinala och uro-genitala missbildningar vårdas. Barnen opereras i nyföddhets- och/eller i spädbarnsåldern, och följs upp postoperativt upp till 16-18 års ålder. Som sjuksköterska hos oss får du arbeta med pre- och postoperativ omvårdnad av barn framförallt vid gastro- urologiska och ortopediska operationer i åldrarna 0-16 års ålder.

Vårt mål är att erbjuda våra patienter en god vård som präglas av att vi arbetar tillsammans i multidisciplinära team. Inom kliniken bedrivs mycket klinisk och livskvalitetsforskning inriktad på flera olika diagnoser, och bedrivs av både läkare och sjuksköterskor. Den barnkirurgiska kliniken har en egen professor i barnkirurgi och disputerade barnsjuksköterskor som forskar. Verksamheten uppmuntrar engagemang och utvecklingsarbeten för barn och familjer. 

Vad erbjuder vi? 

Under 12 månader erbjuder vi dig ett uppdrag som 50 % forskningssjuksköterska med inriktning på den forskning som äger rum inom det gastrokirurgiska och barnurologiska området. Du kan få möjlighet att arbeta i ett eller flera forskningsprojekt. Du kommer vara en viktig del av forskargruppen.

När du börjar hos oss erbjuds du en individuellt anpassad introduktion. Utbildningsinsatser och träning av akuta situationer genomförs regelbundet. Förutom denna introduktion finns sektionsledare och mentorer som stöd i det dagliga arbetet på avdelningen. Oavsett om du är relativt ny i yrket eller har arbetat några år kommer vi att se till att du känner dig trygg i din roll för att ge bästa möjliga vården, och att du blir en i vårt team.

Om tjänsten 

Arbetet är självständigt och består av att ha koordinerande ansvar för studier och aktivitet inom projekten. Du planerar och bokar in uppföljning av besök samt håller i kontakten med studiepatienter som ingår i projekten.

Arbetets uppgifter kan till exempel handla om att

  • muntligt och skriftligt tillhandahålla familjer information om studien
  • inbjuda och rekrytering av studiedeltagare
  • samordna godkännande och registrering av samtycken underskrivna av vårdnadshavare
  • samla data om studiedeltagare i medicinsk journal enligt protokoll
  • koordinering och bokning av besökstider/uppföljningsbesök i studier
  • samla och mata in enkätdata i datafil
  • beroende på din kompetens, handlägga litteratursökningar med medicinska biblioteket
  • och beroende på din kompetens, också hjälpa till med dataanalyser

I din roll som forskningssjuksköterska kommer du att få introduktion och under ditt arbete ha kontinuerlig kontakt med disputerad projektledare eller doktorand, för att stödja klinikens studier. Uppdraget som forskningssjuksköterska tillträder du samtidigt som du introducerats på vårdavdelningen.

Som sjuksköterska på vårdavdelning Kirurgi Barn, arbetar du i team med läkare, undersköterska och vid behov kurator, psykolog, fysioterapeut och lekterapeut. Vi arbetar i team med patientnärmre vård, och har en god arbetsgemenskap. Du ansvarar för pre- och postoperativ omvårdnad av våra barnkirurgiska patienter 0-16 år och deras familjer. Många tycker om att arbeta hos oss för att de gör skillnad tidigt i barnets liv och vänder situationer till något bra. Vi arbetar med familjecentrerat arbetssätt, där stöttning av föräldrar och föräldrautbildning är en viktig del. Det är även barnperspektivet, med förberedelse och genomförande av vårdprocedurer. Det finns möjlighet att specialisera sig som sjuksköterska.

Om dig

Du är legitimerad sjuksköterska. Om du är specialistsjuksköterska med magisterexamen är det meriterande, liksom om du arbetat som forskningssjuksköterska eller medverkat i forskningsprojekt. Det är värdefullt om du studerat vetenskaplig metod, förbättringskunskap eller projektarbete. Det är meriterande om du har erfarenhet som sjuksköterska av barnsjukvård, kirurgisk-, gastroenterologisk- eller urologisk vård.

Vidare har du en positiv människosyn och en god samarbetsförmåga. Du är flexibel och kan hantera hastigt uppkomna situationer med bibehållet lugn. Du tycker om att arbeta med barn, ungdomar och deras familjer, och tycker om att försöka förbättra vården för dem genom att söka ny kunskap. Du visar engagemang och vilja i ditt arbete och är intresserad av att bidra till forsknings- och utvecklingsarbetet i vår verksamhet. I uppdraget som forskningssjuksköterska är du välorganiserad och självständig. Det är en fördel om du har kunskap i Office-paketet, Word och Excel. Du kommer att ha goda möjligheter att gå påbyggnadsutbildningar med relevans för dig och verksamheten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/6727
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Lottie Rutgersson, 070 - 082 47 82
  • Avdelningschef, Lena Sundquist , 070 - 082 58 32
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Helena Helgesson-Banck, 031 - 343 45 26 / 031 - 343 45 27
  • Vårdförbundet, Emma Boman , 031 - 343 45 26 / 031 - 343 45 27
Publicerat 2021-10-26
Sista ansökningsdag 2021-12-21

Tillbaka till lediga jobb