Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Stamcells- och komponentlaboratorium

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem i Västra Götalandsregionen. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av yttersta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av högsta kvalitet.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Om verksamheten 

Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin (KITM) är organiserad i 6 enheter. Enheten Stamcells- och Komponentlaboratoriet har cirka 20 medarbetare och ansvarar för framställning av blodkomponenter från blodgivarblod, preparation av hematopoetiska stamceller för transplantation och för tillvaratagande av olika vävnader för transplantation.

Du kommer vara placerad på sektionen Stamcellslaboratoriet/Nationella Navelsträngsblodbanken där man arbetar i nära samarbete med Hematologkliniken och Barncancercentrum på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Verksamheten är godkänd som vävnadsinrättning och har i uppdrag att bearbeta hematopoietiska stamceller inför stamcellstransplantation. I vår verksamhet finns också Nationella Navelsträngsblodbanken som har ett unikt innehåll av stamceller vilka kan transplanteras till svårt sjuka patienter.

Hela verksamheten är ackrediterad av de internationella ackrediteringsorganen JACIE och FACT.

Vad erbjuder vi?

På KITM satsar vi på individuell kompetensutveckling och på att våra medarbetare ska ha en bred kunskap för att kunna behärska flera olika arbetsuppgifter. Detta ger variation i arbetet och skapar starka arbetslag. Vi är ett litet speciallab med stort engagemang, arbetsglädje och specialistkompetens där du erbjuds goda utvecklingsmöjligheter. Nu söker vi biomedicinsk analytiker (BMA) till arbetsgruppen. En befattning avser en tillsvidareanställning och en befattning avser en visstidsanställning längre än 6 månader (tillsätts om erforderliga beslut fattas). 

Arbetsuppgifter 

Hos oss på Stamcellslab/Nationella Navelsträngsblodbanken arbetar du med att bearbeta stamceller från patienter, donatorer och navelsträngsblod. Processerna sker i laboratoriets renrum och innebär både automatiserade metoder och manuell hantering av stamceller. Du är också med på operation vid skörd av stamceller från benmärg på patienter/donatorer. Vi processar, fryser in och distribuerar navelsträngsblod som donerats i samband med förlossning på Östra sjukhuset.

Verksamheten erbjuder även T-cellsterapier till svårt sjuka patienter och går en spännande framtid tillmötes då detta är ett område som vi tror kommer utvecklas och växa ytterligare i framtiden.

Kvalitetssäkring är en stor och viktig del av arbetet, vilket ställer höga krav på dokumentation och spårbarhet. Projekt, studier och handledning av studenter ingår också i våra varierande och stimulerande arbetsuppgifter.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker. Erfarenhet av arbete i renrum eller liknande arbetsuppgifter är meriterande.

För att trivas i din roll behöver du vara noggrann, strukturerad, flexibel och kommunikativ. Då arbetet innehåller manuella moment är det viktigt att du tycker om det laboratorievetenskapliga hantverket och du förstår vikten av att arbeta kvalitetssäkert. Du har god kommunikationsförmåga och trivs med att arbeta i nära samarbete med kollegorna. Med en serviceinriktad attityd och ett stort engagemang bidrar du till förbättringsarbetet på sektionen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/6500
Kontakt
  • Enhetschef, Lisa Lagerlöf, 072 - 221 19 01
Facklig företrädare
  • Mike Pakioufakis, Vårdförbundet, 031 - 342 17 46
Publicerat 2021-10-20
Sista ansökningsdag 2021-11-03

Tillbaka till lediga jobb