Folkhögskoleförvaltningen, Dalslands folkhögskola

Västra Götalandsregionen, som är Sveriges största folkhögskolehuvudman, förvaltar sex folkhögskolor, Billströmska, Dalsland, Fristad, Grebbestad, Göteborg och Vara.

Vi bedriver utbildning och folkbildning genom att deltagare kan läsa allmän kurs för att få behörigheter till högre studier eller profilkurs där de kan fördjupa sig i ett specialområde. Det finns ett trettiotal längre kurser att välja mellan. På flertalet av våra skolor driver vi också olika projekt för bland annat människor som står utanför arbetsmarknaden. Vi vill skapa möjligheter för individen, och för samhället, genom att arbeta för trygghet, delaktighet och framtidstro. Många säger att deras år på folkhögskolan var deras bästa år i livet. Folkhögskolorna gör skillnad och gör så att människor hittar sin framtid.

På Dalslands folkhögskola studerar nära 300 deltagare uppdelade på tre orter. Vi finns i Färgelanda, Vänersborg och Trollhättan. De kurser vi erbjuder, förutom allmän kurs på grundskole- och gymnasienivå, särskilda kurser/profilkurser, följande är exempel på dessa: Yrkeskurs vård- och omsorg, Socialpedagog, Livslinjen, Äventyrsguide och Det goda livet – en kurs för att ställa om till ett hållbart liv. I Trollhättan studerar ca 180 deltagare med 30 personal. Sammanlagt på alla orter är vi runt 60 anställda som arbetar med undervisning och service.
På folkhögskolan utgår lärandet från deltagarnas behov, förkunskaper och erfarenheter. Samtalet och det aktiva deltagandet i gruppen är en av grundpelarna i folkhögskolans pedagogik. Hos oss undervisar vi vuxna deltager i små grupper i en lugn miljö.
På skolan finns en positiv anda som är viktig att förvalta. Den handlar om vikten av att få vara den man är, att synas, att bli lyssnad till. Det ska helt enkelt vara roligt och meningsfullt att komma till skolan, oavsett om man är där som deltagare eller som anställd.

Beskrivning

Vill du göra skillnad? Välkommen att vara en del av Dalslands Folkhögskola!
På Dalslands Folkhögskola i Trollhättan studerar drygt 170 deltagare i olika kurser, många med målet att uppnå gymnasiebehörighet. På folkhögskolan utgår lärandet från deltagarnas behov, förkunskaper och erfarenheter. Samtalet och det aktiva deltagandet i gruppen är en av grundpelarna i folkhögskolans pedagogik. Hos oss undervisar vi vuxna deltagare i små grupper i en lugn miljö.
På skolan finns en positiv anda som är viktig att förvalta. Den handlar om vikten av att få vara den man är, att synas, att bli lyssnad till. Det ska helt enkelt vara roligt och meningsfullt att komma till skolan, oavsett om man är där som deltagare eller som anställd. I hjärtat av skolan ligger caféet dit alla är välkomna, både för att stilla sin hunger och mötas för samtal.

Vi söker nu en person som vill vara med och förgylla vårt café här på skolan.
För att passa in här med oss så måste du vara genuint lyhörd och intresserad av den enskilda människan. Ha ett lyssnande öra och en positiv, engagerad syn på livet.

Arbetsuppgifter
Arbetet i cafét på skolan kräver genuina matlagningskunskaper och ett brinnande intresse för bakning samt viss kallskänkskompetens. Du behöver även ett kunnande kring allergier och specialkost. Tyngre lyft förekommer. Bra att veta är också att vi står och går hela arbetspasset. Vana vid ensamarbete och att kunna ta egna initiativ förväntas.
För att ge våra deltagare ett fint bemötande så har vi som krav, att du har en god kommunikativ förmåga i både tal och skrift. Syftet med caféet på folkhögskolan är inte bara att servera mat utan att vara en mötesplats för våra deltagare där det finns personal som har tid att lyssna.
I övrigt innebär tjänsten sedvanliga arbetsuppgifter inom kök såsom disk, städ, varor som skall beställas och packas upp. Vi i serviceteamet hjälps åt, vilket innebär att är vår städpersonal sjuk,
så ska du vara beredd på att göra dom arbetsuppgifterna. Självklart kommer introduktion på detta att ingå.

Kvalifikationer
För tjänsten krävs dokumenterad erfarenhet av arbete i kök eller café. Kassavana är ett krav och vi ser gärna att du har erfarenhet av egenkontroll. Du har en god kommunikativ förmåga som gör att du lyssnar, sätter dig in i andra människors perspektiv och kan möta deltagare där de befinner sig. Som person är du bra på att strukturera ditt arbete.
Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. 

Villkor
Tillsvidareanställning 100% sysselsättning. Provanställning tillämpas. Urval- och intervjuarbete kan komma att ske löpande så sök redan idag och senast 10 september. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Vid överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/5213
Kontakt
  • Magnus Klang, bitr rektor , 072 - 5325639
  • Irene Stenermark, caféansvarig , 072 - 1485495
Facklig företrädare
  • Benny Jonasson, Lärarförbundet folkhögskola, 0703–461220
Publicerat 2021-09-01
Sista ansökningsdag 2021-09-10

Tillbaka till lediga jobb