Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatrimottagning Mölndal

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om oss

Sahlgrenska Universitetssjukhuset är en del av Västra Götalandsregionen. Vi arbetar med allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. I fokus är en lättillgänglig och köfri vård med hög patientsäkerhet. Som medarbetare, forskare och student erbjuds du den stora organisationens rika valmöjligheter, många intressanta projekt med inriktning mot framtidens sjukvård och en tydlig profil mot klinisk forskning.

Psykiatrimottagning Mölndal är en specialistmottagning för vuxna patienter med depressions- och ångestsjukdomar, personlighetssyndrom och svårare traumarelaterade tillstånd. Vårt upptagningsområde är Mölndal och Härryda.  

På grund av omorganiseringar inom vår klinik har mottagningen precis flyttat till Rullagergatan 5 där vi delar lokaler med Psykiatrimottagning Gamlestaden. Vi samarbetar kring flera behandlingsinsatser och delar också gemensamma personalutrymmen. På Psykiatrimottagning Mölndal arbetar läkare, psykologer, sjuksköterskor, arbetsterapeut, fysioterapeut, kuratorer, rehabkoordinator och sekreterare tillsammans i två team. Sammantaget är vi ungefär 20 medarbetare. Vår arbetsplats präglas av hög professionalitet och öppet klimat, och vi strävar efter en dialog mellan olika synsätt och att hålla ett band till universitet och forskning.

Som kurator inom Psykiatri Affektiva ingår du i en organisation där utvecklingsarbete, fortbildning och handledning ses som viktiga för en bra arbetsmiljö. Undervisning och handledning av studenter kan förekomma.

Arbetsuppgifter

Tjänsten är knuten till teamet för patienter med personlighetssyndrom. Uppdraget som kurator är relativt brett och innefattar dels längre stödjande samtalskontakter, dels kortare insatser för att kartlägga behov, vägleda patienten i frågor som rör bostad, ekonomi och aktivitet och etablera samverkan med externa aktörer. För de patienter som står nära arbetsmarknaden kommer du också att bistå med rehabkoordinerande insatser. Om du har utbildning i eller tidigare erfarenhet av dialektisk beteendeterapi (DBT) kan det bli aktuellt att ingå i det behandlingsarbetet.

Om dig

Du ska ha socionomexamen och ha tidigare erfarenhet av arbete inom psykiatrisk öppenvård. Utbildning och/eller erfarenhet av DBT är meriterande. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Uppdragets bredd kräver flexibilitet och god förmåga att prioritera bland komplexa ärenden. Du har förmåga att ta initiativ och se möjligheter. God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/4844
Kontakt
  • Enhetschef, Matilda Vasilis, 073 - 694 09 95
Facklig företrädare
  • SACO, Git Olofsson, 072 - 206 35 58
Publicerat 2021-08-16
Sista ansökningsdag 2021-08-30

Tillbaka till lediga jobb