Sahlgrenska Universitetssjukhuset Avdelning 19/32 medicin lungavdelning

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Vi behöver nu bli fler engagerade medarbetare på vår medicin- och lungavdelning. Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete där du har möjlighet att påverka samt vara delaktig i avdelningens utformning. Tillsammans skapar vi en avdelning som har framåtanda och arbetsglädje.

Om oss

Tycker du om snabba växlingar i arbetstempo, stor variation, gillar att arbeta i team och vill utvecklas i din yrkesroll – då kommer du trivas hos oss! För oss är en god arbetsmiljö oerhört viktigt och vi tror att det finns många sätt att skapa en hållbar vård på. Vi kan erbjuda just dig en arbetsplats där du oavsett yrkestitel kan känna dig som en viktig del av vår verksamhet.

Vi är en avdelning med dubbelkompetens inom både intern- och lungmedicin där de flesta patienterna kommer via akutmottagningen. Diagnoserna varierar stort hos de patienter vi vårdar och några olika är hjärtsvikt, hypertoni, KOL, infektion, lungcancer, pneumothorax och cystisk fibros. Variationen gör att du som sjuksköterska får en bred medicinsk kunskapsbas där du kommer utvecklas i att leda omvårdnadsarbetet.

Som sjuksköterska på vår avdelning kommer du arbeta i team med undersköterskor samt läkare och du har även tät kontakt med farmaceut, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, kuratorer och dietister. Arbetssättet gör att vi effektivt kan göra en helhetsbedömning av patientens vårdbehov. Vi som arbetar här trivs och tycker att vi har ett spännande, stimulerande och omväxlande arbete. Fokus är att ge en god vård till våra patienter vilket möjliggörs av att arbetsplatsen har ett gott samarbete och arbetsklimat. För oss är det grundläggande att du som medarbetare skall känna att du är viktig och får växa i din yrkesroll. Vi arbetar fortlöpande med utvecklingsarbete på avdelningen och är alltid öppna för positiva förändringar för att optimera för patienter och medarbetare.

Om dig

Du har ett stort intresse för utveckling och lärande, du ser värdet av ett gott samarbete och bidrar själv till detta genom att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Du har ett prestigelöst förhållningssätt och är omtänksam. Du känner ett starkt engagemang och har en lösningsinriktad och positiv inställning. Det är även viktigt att du uppskattar ett högt arbetstempo och utmaningar i det dagliga arbetet och ser detta som positivt och lärorikt. Sist men inte minst, du tycker det är viktigt att ha kul på din arbetsplats och har nära till skratt!

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet eftersom det är vi som tillsammans är vår arbetsplats.

Låter det intressant?

Intervjuer sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! Hoppas vi hörs!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/4763
Kontakt
  • T.f. Vårdenhetschef, Linn Gjösti, , 072 - 205 80 62
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Nicklas Modig , 076 - 940 28 85
Publicerat 2021-11-08
Sista ansökningsdag 2021-11-22

Tillbaka till lediga jobb