Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Transfusionsmedicin NU

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem i Västra Götalandsregionen. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av yttersta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av högsta kvalitet.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Om verksamheten

Regional laboratoriemedicin består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och Norra Älvsborgs Längssjukhus och Uddevalla Sjukhus (NU-sjukvården. )Organisationen tillhör Område 4 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Organiseringen av laboratoriemedicin är ny från 1 januari 2021 och uppdraget är att skapa jämlik och effektiv vård för alla patienter i hela Västra Götalandsregionen.

Klinisk immunologi och transfusionsmedicin är organiserad i sex enheter varav fyra är placerade inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset, en på Södra Älvsborgs sjukhus och en på Norra Älvsborgs Länssjukhus/Uddevalla sjukhus.

Den transfusionsmedicinska enheten på Norra Älvsborgs Länssjukhus/Uddevalla sjukhus har cirka 20 medarbetare inklusive blodgivarverksamheten och förser sjukvården med blodkomponenter och transfusionsmedicinsk diagnostik. Upptagningsområdet omfattar cirka 280 000 invånare.

All komponentberedning, blodgruppering och antikroppsutredningar sker på Norra Älvsborgs Länssjukhus. Blodtappning, BAS-test (Blodgrupps- och Antikropps Screening-test) och utlämning av blodkomponenter sker på båda sjukhusen.

Om tjänsten 

Arbetsuppgifterna varierar efter vilken placering man har. Vårt mål är att alla ska vara upplärda på alla våra arbetsmoment för att få till ett optimalt utbyte av att all personal cirkulerar mellan de olika områden som vi arbetar inom.

Vår verksamhet innefattar tre områden, givardelen, komponentframställningen och immunhematologiska delen. På givardelen har vi mycket kontakt med blodgivare, allt från inbokning till blodtappning. Efter tappningen tar komponentframställning över för att framställa de olika komponenterna, erytrocyter, plasma och trombocyter. Till detta har vi en stor immunhematologisk analysverksamhet där vi utför blodgrupperingar, utredningar och förenlighetstester som är förberedande inför eventuell transfusion.

Om dig 

Du är legitimerad biomedicinsk analytiker. Erfarenhet från tidigare arbete på Transfusionsmedicin är meriterande. 

Vi önskar att du har ett engagerat och positivt arbetssätt. Du bör se samarbete och en rak och tydlig kommunikation som en självklar del i arbetet. Du bör även ha ett starkt kvalitetstänkande och en hög serviceambition som ska synas i hur du utför dina arbetsuppgifter. Hos oss är det lika viktigt att klara av att arbeta i team som att utföra ensamarbete. Vårt arbete kräver att du ska kunna utrycka dig väl på svenska i tal och i skrift. Stor vikt läggs även på personlig lämplighet. 

Övrigt

Tjänsten avser en provtjänstgöring som kommer övergå till tillsvidareanställning efter överenskommelse. 

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under annonseringstiden.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/3272
Kontakt
  • Enhetschef, Monica Lindahl, 010 - 435 30 21
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Mikael Karlsson , 010 - 435 30 23
Publicerat 2021-05-19
Sista ansökningsdag 2021-06-02

Tillbaka till lediga jobb